Florin Citu anunta derogare de la procedura normala privind ajutoarele de urgenta. Sunt stabilite sume fixe in functie de gradul de afectare al gospodariilor

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 16:27
876 citiri
Florin Citu anunta derogare de la procedura normala privind ajutoarele de urgenta. Sunt stabilite sume fixe in functie de gradul de afectare al gospodariilor
Florin Citu, videoconferinta cu prefectii FOTO Captura foto

Premierul Florin Citu a declarat duminica, 20 iunie, la o videoconferinta cu prefectii, ca va fi adoptata o hotarare de Guvern care sa instituie derogare de la procedura normala de acordare a ajutoarelor de urgenta. "Aceasta hotarare de Guvern stabileste sume fixe in functie de gradul de afectare al gospodariilor si devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor", a aratat Citu. El le-a cerut prefectilor sa discute cu organizatorii de evenimente in aer liber, pentru a le explica riscurile la care se expun acolo unde sunt avertizari meteo.

Florin Citu a anuntat o hotarare de guvern pentru a se asigura ca ajutoarele de urgenta ajung rapid la persoanele care au nevoie.

"Vom da si voi vorbi cu ministrul Muncii pentru a pregati o hotarare de Guvern care sa instituie derogare de la procedura normala de acordare a ajutoarelor de urgenta (...). Aceasta hotarare de Guvern stabileste sume fixe in functie de gradul de afectare al gospodariilor si devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor", a explicat Citu.

El a explicat si procedura care va fi urmata pentru acordarea ajutoarelor.

"Vreau sa va avertizez ca ma voi deplasa personal acolo unde aceste ajutoare trebuie sa ajunga (...) sa ma asigura ca ajung ajutoarele la persoanele repsective", a adaugat premierul.

Citu le-a cerut prefectilor sa discute cu organizatorii de evenimente in aer liber, in zonele unde sunt avertizari ale meteorologilor.

"As vrea ca prefectii sa ia legatura cu organizatorii de evenimente in spatiul liber, mai ales in zonele unde avem Cod portocaliu si Cod rosu, sa le spuna riscurile la care se expun, trebuie sa fim foarte atenti aici", a afirmat el. ...citeste mai departe despre "Florin Citu anunta derogare de la procedura normala privind ajutoarele de urgenta. Sunt stabilite sume fixe in functie de gradul de afectare al gospodariilor" pe Ziare.com

#Florin Citu premier, #inundatii, #ajutoare Guvern , #Stiri Guvern