Florin Citu: "Vom vedea cum putem evita carantinarea, dar cu alte masuri. Vrem sa pastram economia deschisa"

Luni, 22 Martie 2021, ora 10:22
953 citiri
Florin Citu: "Vom vedea cum putem evita carantinarea, dar cu alte masuri. Vrem sa pastram economia deschisa"
Florin Citu, despre carantinare FOTO Arhiva Guvernul Romaniei

Florin Citu, premierul Romaniei, a declarat luni, 22 martie, ca urmeaza sa poarte discutii cu primarii si prefectii, urmand sa ia o decizie in privinta carantinarii, atat in cazul Capitalei, cat si a altor zone cu o incidenta mare. Premierul a vorbit si despre situatia locurilor de la ATI, tot mai multe unitati medicale fiind la capacitate maxima.

Principalele declaratii ale premierului:

- La ora 13:00 o sa am o sedinta cu primarii. La ora 16 o sa am o discutie online cu toti prefectii, iar maine o sa am o intalnire cu asociatia consiliilor judetene. Este momentul ca solutiile sa vina de la autoritatile locale.

- Exista o minoritate care nu vrea sa respecte regulile. Nu toate restaurantele si toate cluburile nu respecta regulile, doar cateva. I-am cerut domnului Bode o situatie referitor la ce s-a intamplat in weekend. Nimeni nu e mai presus de lege. Din pacate, avem parlamentari si politicieni care instiga la nerespectarea legii. Nu am o problema cu protestele, dar sa o faca respectand legea. Sa poarte masca e tot ce le cer.

- Au fost suplimentate paturile la ATI. Nu reinventam noi apa calda, anul trecut am avut aceeasi situatie. Se transfera paturi din zone non-covid in zone covid.

- Sunt particularitati pentru fiecare judet si municipiu si astept solutiile de la cei care le administreaza. Am zis si anul trecut, vrem sa pastram economia deschisa pentru ca doar asa putem sa platim costul pandemiei. Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare. Ascult toate opiniile specialistilor si decizia o luam dupa aceea. Vom vedea cum putem evita carantinarea, dar cu alte masuri.

- ...citeste mai departe despre "Florin Citu: "Vom vedea cum putem evita carantinarea, dar cu alte masuri. Vrem sa pastram economia deschisa"" pe Ziare.com

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#Florin Citu, #carantinare, #Covid 19 , #Stiri Guvern