Florentin Pandele nu e de acord cu bugetul pe 2018 aprobat azi de Guvern si ameninta ca va protesta in Piata Victoriei

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 21:16
1042 citiri
Florentin Pandele nu e de acord cu bugetul pe 2018 aprobat azi de Guvern si ameninta ca va protesta in Piata Victoriei
Foto: Facebook/Florentin Pandele

Primarul independent al orasului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel catre toti primarii din Romania, indiferent de partid, sa isi convinga parlamentarii care ii reprezinta sa nu sustina proiectul de buget pe 2018 aprobat azi de Guvern.

Sotul Gabrielei Firea sustine ca orasul Voluntari va pierde 8 milioane de euro, adica aproximativ 20% din bugetul local.

Pandele a spus, miercuri seara, la Antena 3, ca nu vrea sa faca scandal, dar ca i se pare ciudat ca primarii din Romania nu fac absolut nimic, in conditiile in care bugetele localitatilor vor scadea in 2018.

"Astazi, directorul economic, in urma unor calcule, m-a informat ca orasul Voluntari va pierde opt milioane de euro, deci aproximativ 20%. Avem proiecte in derulare (...). Eu sunt un monarhist convins si imi pare atat de rau ca acest semnal este dat astazi, dar imi este teama si sunt convins ca zilele urmatoare bugetul va intra in Parlament sa fie votat.

Odata votat, nu va ramane decat sa ne uitam unii la altii, sa ne oprim proiectele pe care le-am inceput. Nu vreau sa fac niciun scandal, dar mi se pare putin ciudat ca primarii din Romania nu fac absolut nimic. (...) Probabil ca vor aparea comentarii ca sotul doamnei primar general e nemultumit. Eu am facut acest demers in calitate de primar al orasului Voluntari", a declarat Pandele.

El a spus ca este decis sa protesteze in Piata Victoriei, daca lucrurile nu se vor rezolva.

"Am spus clar ca nu ma voi alatura grupului #rezist. Ca si ofiter al statului roman rezervist, am depus juramant pentru Romania. (...) Daca tot s-a spus ca este piata protestelor, daca domnul premier Tudose a spus ca nu e chiar asa o mare problema, ca putem protesta si fara sa avem o aprobare, de ce nu as putea sa protestez si eu, sa vina langa mine alti colegi primari sau cine vrea sa protesteze langa mine", a mai afirmat primarul din Voluntari.

Pandele a ironizat Jandarmeria, spunand ca este convins ca "aceasta va avea grija sa nu isi ia nimeni niciun box in fata".

In apelul transmis primarilor, Florentin Pandele le cere sa foloseasca toate parghiile legale sa impiedice adoptarea proiectului de buget.

"Astazi, Guvernul a intocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. (...) In consecinta, fac apel la dumneavostra ca impreuna, indiferent de formatiunea politica din care faceti parte, inclusiv primarii independenti, sa uzitam de toate parghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne re ...citeste mai departe despre "Florentin Pandele nu e de acord cu bugetul pe 2018 aprobat azi de Guvern si ameninta ca va protesta in Piata Victoriei" pe Ziare.com

#Florentin Pandele buget 2018 , #Stiri Guvern