Firea rezolva una din marile probleme ale Bucurestiului: Vine iarna si n-aveam biciclete!

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 23:18
729 citiri
Firea rezolva una din marile probleme ale Bucurestiului: Vine iarna si n-aveam biciclete!

Pare un paradox faptul ca, dupa ce doamna Firea ii rasplateste regeste pe bucuresteni, dandu-le cu de-a moaca reduceri consistente pentru 5.000 de biciclete, iar apoi mai promite pentru inca 25.000, acestia sunt tot mai nemultumiti, se aduna gramada si protesteaza reclamand incapacitatea Primariei de a realiza siguranta traficului.

Caci primarul general a incercat inca o data sa se dea generos in fata electoratului, cadorisindu-l cu reduceri la biciclete, fara sa se gandasca cam ce ar face bucurestenii cu ele si cum ar fi daca intr-o zi ar iesi toti cei 30.000 de noi proprietari pe marile bulevarde, plus cei care aveau deja.

Mi se face pielea ca de gaina. In traficul infernal, unde n-avem loc de masini, tramvaie, troleibuze, autobuze, numai biciclistii mai lipseau!

Nu vreau sa par ironic, dar am sentimentul ca doamna Gabriela Firea confunda Bucurestiul cu meleagurile copilariei patriarhale, cu ulitele Ototoaiei din Deal sau cu strazile din Voluntari.

Cine garanteaza siguranta circulatiei noilor improprietariti, intr-un trafic infernal? Cine va da socoteala daca o bicicleta se va face praf sau se va fura? Cine va intra la zdup, daca un biciclist ar ajunge la spital sau - doamne fereste! - la morga?

Mi se pare indreptatita revolta biciclistilor, care au manifestat in weekend in fata Primariei Capitalei, in semn de protest fata de incapacitatea institutiei de a realiza siguranta traficului, dar nemultumiti si de lipsa oricaror amenajari indispensabile folosirii bicicletelor.

Inainte de a oferi cu atata generozitatea reduceri pentru respectivele biciclete, nu era normal ca primaria sa fi amenajat cai de circulatie pentru biciclisti, inexistente in Bucuresti?

Biciclistii bucuresteni n-au decat decat doua variante: ori aleg caldaramul, expunandu-si viata printre masini, autobuze, troleibuze si tot ce mai circula pe acolo, ori aleg trotuarul, amenintand copiii, batranii si pe toti cati se plimba fara sa stie ce pericol ii paste de dupa colt.

Si stiti care-i culmea? Predecesorul dnei Firea a amenajat kilometri de piste pentru biciclisti, care n-au fost folosite niciodata, pentru ca ocupa axul central al trotuarelor, nu ofera nicio solutie la intersesctii si, pana la urma, nu sunt decat niste dungi trasate cu vopea galbena pe asfalt.

Dna Firea a preluat primaria cu activ si cu pasiv, inclusiv aceste dungi, poate gandite gresit, poate realizate in dorul lelii, poate receptionate aiurea, dar sigur platite cu multe milioane, pentru care nime ...citeste mai departe despre "Firea rezolva una din marile probleme ale Bucurestiului: Vine iarna si n-aveam biciclete!" pe Ziare.com

#Gabriela Firea biciclete, #piste pentru biciclisti, #voucher biciclete Bucuresti , #Stiri Guvern