Explicatia pentru miraculoasa cultura a ospitalitatii afisata de Germania

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 15:41
926 citiri
Explicatia pentru miraculoasa cultura a ospitalitatii afisata de Germania
Foto: captura MailOnline

Germania este perceputa de milioane de refugiati ca fiind "pamantul fagaduintei", in contextul in care atitudinea tarii fata de imigranti este, cel putin pana acum, "surprinzator de pozitiva", dar "miraculoasa cultura a ospitalitatii" este un test pentru Europa.

"Contrar titlurilor de presa, Europa nu este novice in problema imigratiei. Dupa al II-lea Razboi Mondial, aproximativ 40 de milioane de refugiati au traversat continentul. Au fost absorbiti rapid, inclusiv circa 12 milioane de germani fugiti din est. Insa atunci era vorba de oameni din aceeasi familie de popoare, care aveau in comun limba sau credinta (...) ", explica Josep Joffe intr-un articol din The Wall Street Journal.

Criza imigrantilor: Un mare oras din Germania a ajuns la "limita extrema"

"In prezent, intrusul este Celalalt din Africa si din Afganistan, din Orientul Mijlociu si din Balcani. Iar Europa nu a fost tocmai ospitaliera, dupa cum arata situatia din suburbiile franceze, acele ghetouri care nu ofera ...citeste mai departe despre "Explicatia pentru miraculoasa cultura a ospitalitatii afisata de Germania" pe Ziare.com

#imigranti Germania, #criza refugiati , #Stiri Guvern