Euronews: Romania devine o poarta de intrare in UE pentru imigranti care fug de razboi si saracie

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 12:47
1370 citiri
Euronews: Romania devine o poarta de intrare in UE pentru imigranti care fug de razboi si saracie
Foto: tahrirnews.com

Romania, care doreste faca parte din Schengen, a devenit o poarta de intrare catre Europa pentru imigranti care traverseaza Marea Neagra din Turcia catre Uniunea Europeana, un fenomen nou pentru autoritatile romanesti, de mica amploare in comparatie cu migratia la Mediterana.

Pentru membri ai pazei de coasta romanesti ca Ciprian Popa, acest lucru inseamna misiuni de patrulare pe mare pentru interceptarea unor ambarcatiuni mici cu imigranti. Acestia viseaza la o viata departe de razboaiele sau saracia din tarile lor, multi riscandu-si viata sa ajunga pe continent, relateaza Euronews.

Intr-o noapte, recent, in conditii de furtuna, pe o mare agitata, Popa si echipa sa au zarit o mica ambarcatiune. Paza de Coasta romana a salvat 70 de persoane, cele mai multe refugiati din calea razboiului din Siria.

Printre ele se afla si Huner, in varsta de cinci luni, o fetita nascuta in Tucia, intr-o tabara de refugiati sirieni. Numele ei inseamna "arta" in kurda, iar tatal ei, Ali Kawa, in ...citeste mai departe despre "Euronews: Romania devine o poarta de intrare in UE pentru imigranti care fug de razboi si saracie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Romania, #imigranti straini Romania , #Stiri Guvern