Euronews ironizeaza criza din Romania: Este cineva acolo? Vizita lui Shinzo Abe are loc in cel mai prost moment

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 19:29
1139 citiri
Euronews ironizeaza criza din Romania: Este cineva acolo? Vizita lui Shinzo Abe are loc in cel mai prost moment
Foto: captura site Euronews

Vizita in Romania a premierului Japoniei, Shinzo Abe, a fost afectata de criza politica de la Bucuresti, comenteaza postul Euronews, care surprinde absurdul situatiei in titlul materialului.

"Este cineva acolo? Vizita lui Shinzo Abe in Romania intervine in cel mai prost moment", titreaza cei de la Euronews, aratand ca liderul japonez nu s-a putut intalni cu premierul roman, dat fiind ca acesta din urma a demisionat cu o seara inainte.

"Premierul Japoniei a calatorit 8.700 de kilometri pentru a efectua o vizita istorica in Romania, dar a descoperit ca omologul sau roman nu mai era in functie pentru a-l intampina. Shinzo Abe este primul sef de guvern din Japonia care efectueaza o vizita la Bucuresti.

Dar momentul este nefericit: vizita intervine dupa ce premierul Romaniei, Mihai Tudose, si-a dat demisia luni seara deoarece a pierdut sustinerea propriului partid", observa Euronews.

"Demisia a afectat programul lui Shinzo Abe, care viziteaza Romania in cadrul unui turneu in tari est-europene. Shinzo Abe a anulat vizita la Guvern, dar au avut loc intrevederi la nivel inferior intre oficiali romani si delegatia din Japonia", noteaza Euronews, mentionand ca Shinzo Abe a fost primit de presedintele Klaus Iohannis.

In afara de Romania, Shinzo Abe face vizite in Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria si Serbia.

Premierul nipon, vizita istorica in Romania: In ce mari proiecte investeste Japonia "cu toata daruirea"?Dupa ce l-a lasat pe premierul japonez fara omolog, Dragnea asteapta ca vizita sa aiba efecte pe viitorRomanii nu mai au nevoie de vize pentru Japonia, a anuntat premierul niponIohannis spune ca vom avea un Parteneriat Strategic cu Japonia intr-un viitor nu foarte indepartatIohannis si premierul japonez nu accepta inarmarea nucleara a Coreei de Nord si sustin sanctiunile (Video)Shinzo Abe vine sa ne reaminteasca de Japonia uitata ...citeste mai departe despre "Euronews ironizeaza criza din Romania: Este cineva acolo? Vizita lui Shinzo Abe are loc in cel mai prost moment" pe Ziare.com

#Euronews vizita Shinzo Abe Romania premier , #Stiri Guvern