EuObserver: Europarlamentarele romanesti, o chestiune de nepotism

Luni, 10 Martie 2014, ora 14:58
1478 citiri
EuObserver: Europarlamentarele romanesti, o chestiune de nepotism

Scandalurile de clientelism, nepotism si coruptie printre europarlamentarii romani vor contribui la o prezenta redusa la vot pentru alegerile europene in Romania.

Intr-un amplu articol dedicat europarlamentarelor, publicatia EuObserver scrie ca partidele romanesti intocmesc liste de candidati pentru Parlamentul European care, cu cateva exceptii, ofera o ruta prin care rudele, prietenii si partenerii de viata ai elitei politice bucurestene isi asigura o slujba confortabila in occident.

Printre actualii europarlamentari romani, cu sanse mari de realegere, se numara sotia premierului Victor Ponta, Daciana Sarbu, sotia presedintelui PNL, Crin Antonescu, Adina Valean, si fiica presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu. Printre ceilalti candidati se numara fosti prezidentiabili, fosti ministri si consilieri ce si-au declarat loialitatea fata de liderii lor, mai scrie publicatia citata.

Printre europarlamentarii romani alesi in 2009 au existat doua mari scandaluri, aminteste ...citeste mai departe despre "EuObserver: Europarlamentarele romanesti, o chestiune de nepotism" pe Ziare.com

#alegeri europene nepotism Romania, #Romania europarlamentari nepotism, #europarlamentari romani , #Stiri Guvern