Erori grave la recalcularea pensiilor militare. Cat trebuie platit in plus

Marti, 19 Februarie 2013, ora 12:23
1954 citiri
Erori grave la recalcularea pensiilor militare. Cat trebuie platit in plus

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a declarat, marti, ca un audit facut in mandatul sau a aratat ca recalcularea pensiilor militare s-a facut neprofesionist, cu mari greseli.

Statul roman trebuie sa plateasca 200.000 de lei in plus, institutiile abilitate urmand sa stabileasca vinovatii.

"Procesul de recalculare a pensiilor militare a adus niste realitati in sistem absolut anacronice, subofiterii aveau pensii mai mari decat generalii, ori asa ceva nu se intampla in nicio armata. In urma procesului de auditare a reiesit faptul ca s-a lucrat foarte repede, neprofesionist, sunt greseli mari. Cu alte cuvinte, statul trebuie sa plateasca in plus o suma care excede 200.000 de lei. Pe de alta parte, tot in urma procesului de auditare a rezultat faptul ca vreo cateva mii bune de dosare nu au fost procesate, iar procesul a fost declarat inchis in baza legii, indeplinindu-se termenul", a declarat Dobritoiu.

Neregulile, in timpul mandatului lui Gabriel Oprea

El a adaugat ca "acestea sunt indicii serioase ca acolo s-a intamplat ceva neplacut, avand in vedere faptul ca a fost o decizie politica pentru finalizarea acestui proces intr-un termen foarte scurt".

"Preocuparea noastra in momentul in care am vazut dimensiunea lipsei de profesionalism in solutionarea acestui proces si a impactului deosebit de mare pe care il are pe buget... am constatat ca bugetul de achizitii al Ministerului Apararii se indreapta catre alte zone, ceea ce a generat si genereaza serioase lacune privind cresterea capacitatii operationale a fortelor noastre armate in calitate de aliat", a mai spus fostul ministru al Apararii.

Intrebat cine sunt vinovatii, senatorul PNL a raspuns: "Vinovatii vor fi stabiliti de catre organele indrituite ale statului, ale acestui stat de drept".

El a precizat insa ca aceste nereguli s-au intamplat in timpul mandatului lui Gabriel Oprea la conducerea MApN.

#pensii militari greseala calcul, #pensii militari Corneliu Dobri oiu, #pensii militari recalculare , #Stiri Guvern