E oficial: Guvernul Tudose blocheaza angajarile la stat

Joi, 20 Iulie 2017, ora 13:36
1347 citiri
E oficial: Guvernul Tudose blocheaza angajarile la stat
Foto: captura video Digi24

Premierul Mihai Tudose a anuntat joi ca in sedinta de guvern de astazi se va decide inghetarea angajarilor la stat, in vederea eficientizarii actului administrativ.

Proiectul a fost lansat in dezbatere publica in urma cu doua saptamani.

"Astazi vom lua in discutie spre aprobare acel celebru act privind administratia centrala. Nu dam pe nimeni afara, pur si simplu se blocheaza angajarile si incercam, si vom reusi, sa eficientizam actul administrativ", a declarat premierul in debutul sedintei de guvern.

Mihai Tudose a anuntat ca vor fi luate masuri de "reorganizare, descentralizare", pentru ca "aparatul birocratic a devenit tot mai mare", fiind inregistrate "sute, mii" de cereri de intrare in administratia centrala.

Premierul a comentat ironic situatia, spunand ca in multe cazuri e vorba despre "purtatori de stampila, de semnatura, de program pe usa".

"Ar trebui sa lucreze nu doar la stat, ci si pentru stat, si pentru cetatean (...) Vom eficientiza actul administrativ", a dat asigurari premierul Mihai Tudose.

Proiectul a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este cel care a cerut inghetarea angajarilor pana la sfarsitul anului.

"S-au facut foarte multe angajari, in conditiile in care stabilisem, ca decizie strategica la inceputul guvernarii, in ianuarie, ca vor fi diminuari de chetuieli de 10% din toata natura cheltuielilor publice si se pare ca s-a scapat robinetul la angajari in administratia centrala si nu este in regula", a explicat Dragnea.

In administratia centrala lucrau, in luna mai, 504.000 de persoane, iar in administratia publica locala 595.000 de persoane.

C.B. ...citeste mai departe despre "E oficial: Guvernul Tudose blocheaza angajarile la stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern Tudose ingheata angajari stat , #Stiri Guvern