Astazi sunt alegeri in 16 localitati, unde primarii au fost arestati sau au demisionat - UPDATE prezenta la vot

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 13:36
937 citiri
Astazi sunt alegeri in 16 localitati, unde primarii au fost arestati sau au demisionat - UPDATE prezenta la vot
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegeri locale partiale se desfasoara duminica intr-un municipiu si in 15 comune din 13 judete.

Astfel, pentru primari, sunt alegeri in municipiul Deva - judetul Hunedoara, precum si in comunele Bocsig - judetul Arad, Nicseni - judetul Botosani, Calarasi - judetul Cluj, Pantelimon si Baraganu - judetul Constanta, Telesti - judetul Gorj, Bals - judetul Iasi, Birghis - judetul Sibiu, Dragoiesti - judetul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judetul Teleorman, Checea - judetul Timis, Osesti - judetul Vaslui si Vladesti - judetul Valcea. In aceste locuri, edilii alesi au pierdut mandatul sau au renuntat la functie.

De asemenea, sunt organizate alegeri partiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni - judetul Constanta.

UPDATE: Prezenta la vot este de 20,14% pana la ora 13.00. Au votat 18.835 de alegatori inscrisi pe listele permanente, 598 pe listele suplimentare si 25 cu urma mobila.

Alegatorii din Gorj s-au prezentat la urne in proportie de 32,65%. In Teleorman prezenta la vot era de 32,51%, in Suceava de 31,42%, in Constanta de 31,13%, in Timis de 30,04%, in Vaslui de 28,71%, in Valcea de 28,48%, in Sibiu de 28,13%, in Botosani de 26,28%, in Iasi de 25,15%, in Atar de 23,75%, in Cluj de 16,95%, iar la Hunedoara de 15,19%.

In municipiul Deva, 9 candidati, intre care trei independenti, s-au inscris in cursa pentru fotoliul de primar, functia fiind vacanta dupa ce fostul edil, Mircia Muntean, a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

O situatie inedita se inregistreaza in Dragioesti, judetul Suceava, unde alegatorii trebuie sa fie vigilenti cand pun stampila pe buletinele de vot deoarece la alegerile din acest an, doi dintre candidati au aceleasi nume de familie Adrian Ionel Bradatan de la PNL si Florin Bradatan de la ALDE.

La fel se intampla si in Telesti, Gorj, unde doi dintre candidati poarta numele de familie Mischie, unul de la PSD si altul de la ALDE. Cei doi candidati nu sunt inruditi, fiind vorba doar despre o coincidenta.

Fostul primar, Romulus Bildea, a demisionat, in luna iunie a acestui an, dupa ce a pierdut definitiv procesul cu ANI, care il declarase incompatibil. Acesta a anuntat ca va candida, din nou, pentru aceasta functie, peste trei ani.

In comuna Calarasi, din judetul Cluj, se lupta pentru primarie trei femei: Mirela Veres (PNL), Voichita Costisor (PSD) si Marioara Popescu (PMP).

In localitatea Osesti, din judetul Vaslui, primarul social democrat Grigore Lefter a pierdut mandatul, dupa ce a fost condamnat d ...citeste mai departe despre "Astazi sunt alegeri in 16 localitati, unde primarii au fost arestati sau au demisionat - UPDATE prezenta la vot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri locale duminica, #alegeri locale 5 noiembrie, #primari condamnati functii vacante , #Stiri Guvern