Dramoleta lui Nicusor Dan si tristetea noului PPDD

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 07:29
761 citiri
Dramoleta lui Nicusor Dan si tristetea noului PPDD

Dramoleta lui Nicusor Dan ar fi amuzanta, cu tusele ei caragialesti groase, daca nu ar fi atat de trista.

Pentru ca nu vorbim despre vreun partid de scara de bloc, ci despre unul parlamentar, votat masiv, teoretic a treia forta politica a tarii in care foarte multi oameni si-au pus sperantele.

De fapt, incepe sa se vada acum clar ceea ce spuneam de la inceput si anume ca USR nu a fost decat un PPDD al intelectualilor, adica mai degraba o proiectie a exasperarii electoratului dezmagit, de un anumit nivel, care a vazut ce a vrut sa vada si a auzit doar ce a vrut sa auda.

De ce a demisionat Nicusor Dan nu doar din fruntea partidului, ci de-a dreptul din partid, un gest extrem de rar, daca nu chiar fara precedent pentru un presedinte in functie? In esenta pentru ca partidul pe care il conduce a refuzat sa ramana in ambiguitate si si-a asumat deschis o pozitie.

Sunt de acord ca tema familei traditionale este una artificial creata, dar ea exista, nu e o ipoteza, o dezbatere teoretica. Vorbim despre un proiect de lege si de un foarte probabil referendum de modificare a Constitutiei.

Si mai trebuie inteles ca in discutie acum nu este nici legalizarea casatoriilor gay, nici macar existenta parteneriatului civil in sine. Ci modificarea definitiei constitutionale a familiei, care sa fie limitata la casatoria dintre o femeie si un barbat. Adica, in fond, o restrangere a drepturilor constitutionale de acum.

Nu discut acum fondul problemei, deci continutul pozitionarii USR.

Asumarea unei pozitii in sine, deci iesirea din abiguitate mi se pare de salutat ca atare. Abia dupa ce ea exista putem discuta despre fond.

Iar cauza socului din USR este tocmai existenta unei pozitionari, nu continutul ei, dupa cum explica insusi Nicusor Dan: "Am promis ca este loc si pentru progresisti, si pentru conservatori si ca nu o sa existe o pozitie care sa intre in contradictie cu sentimentele lor intime."

Si asa dl Dan pune degetul pe eroarea esentiala de la baza USR, iluzia incompatibila cu insasi notiunea de partid pe care a vandut-o Nicusor Dan electoratului si in care poate ca a trait el insusi.

Da, pe lume este loc pentru toata lumea, insa un partid nu are cum sa existe fara a avea la baza un set de convingeri, de principii doctrinare, fara a avea o ideologie care il defineste.

Asa cum nu poti sa fii in acelasi timp si femeie, si barbat, la fel nu poti sa fii in acelasi timp si conservator, si progresist, si de dreapta, si de stanga. E in ordine sa fi ...citeste mai departe despre "Dramoleta lui Nicusor Dan si tristetea noului PPDD" pe Ziare.com

#Nicusor Dan demisie USR , #Stiri Guvern