Dragnea zice ca suntem aproape sa avem politie politica in Romania si isi asuma riscurile pentru a schimba sistemul

Duminica, 27 August 2017, ora 20:02
1002 citiri
Dragnea zice ca suntem aproape sa avem politie politica in Romania si isi asuma riscurile pentru a schimba sistemul
Foto: Facebook Liviu Dragnea

Romania este foarte aproape sa aiba "politie politica", a afirmat duminica presedintele PSD, Liviu Dragnea, precizand ca are "mari sperante" ca directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, va rezista "la orice tentatie".

"Romania este foarte aproape - inca nu e -, este foarte aproape de a ne trezi intr-un timp rezonabil cu o politie politica. Asta este o notiune foarte grea. Nu suntem in situatia in care sa avem politie politica, dar suntem foarte aproape de a avea asa ceva.

Am mari sperante in Eduard Hellvig, directorul SRI, il stiu, are o conceptie destul de moderna, sper sa reziste la orice tentatie, pentru ca tentatiile sunt foarte mari. Prin ceea ce a facut pana acum se pare ca lucrurile sunt in regula ca si abordare", a declarat Dragnea, la Antena 3, citat de Agerpres.

Fara sa isi argumenteze in vreun fel afirmatiile, Dragnea a mai spus ca in Romania exista foarte multa manipulare si influenta asupra unor institutii care ar trebui sa fie total independente.

"Exista foarte multa manipulare si exista foarte multa influenta asupra unor institutii care ar trebui sa fie total independente, pentru a ne da fiecaruia dintre noi garantia ca in Romania, daca nu gresesti si daca nu incalci o lege si daca nu furi, poti sa dormi linistit", a mai spus Dragnea.

In plus, liderul PSD sustine ca este o tinta, dar isi asuma riscurile pentru a schimba sistemul.

"Sistemul nu se lasa usor. Sunt ani de zile de legaturi stiute, nestiut, obscure. Eu vorbesc de un concept gandit in 2005- 2006, nu usor, dar cu rabdare, eu asumandu-mi toate riscurile, dar acest proces trebuie dus la capat.

Am spus si in 2012, nu am cum sa stau in genunchi. Mor in picioare. Nu poti sa treci prin pozitii publice si in urma ta sa ramana teama si nervi. Cred in ce am propus in campanie. (...) Sper ca si colegii mei, nu stiu daca toti, sa aiba genunchii tari", a mai spus Dragnea, potrivit Mediafax. ...citeste mai departe despre "Dragnea zice ca suntem aproape sa avem politie politica in Romania si isi asuma riscurile pentru a schimba sistemul" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea politie politica Romania , #Stiri Guvern