Dragnea vrea sefia comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 22:35
2971 citiri
Dragnea vrea sefia comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009
Foto: Ziare.com

Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa preia conducerea comisiei parlamentare de ancheta privind implicarea unor institutii in desfasurarea alegerilor prezidentiale, urmand sa verifice daca presedintele Camerei Deputatilor poate prelua presedintia unei comisii de ancheta.

"Am vorbit cu colegii mei sa verifice daca eu, ca presedinte al Camerei, pot fi presedinte al acestei comisii de ancheta", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a precizat ca vor fi chemati la comisiei nu doar persoanele despre care s-a scris in presa in ultimele zile ca s-ar fi implicat in procesul electoral din 2009.

"Vreau sa chemam la audieri toate persoanele despre care avem informatii sau despre care pot apare informatii in zilele urmatoare in legatura cu ce s-a intamplat la acele alegeri.

(...) O sa fie chemat si ministrul Baconschi, o sa fie chemat si seful STS, Marcel Opris, Vasile Blaga si mai multi cetateni din Romania despre care noi avem informatii. Si cu aceasta comisie de ancheta si cu alte anchete pe care sper sa le inceapa comisia de control al SRI, sa aducem la lumina toate discutiile despre implicarea in politica, in alegeri, in justitie a unor institutii", a declarat presedintele PSD.

El a estimat ca saptamana viitoare ar putea fi infiintata comisia de ancheta.

Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si copresedintele ALDE si presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, "sustin infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential".

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, cei doi "au convenit sa solicite Parlamentului infiintarea" unei astfel de comisii de ancheta.

"Este necesara aceasta ancheta in cadrul Parlamentului Romaniei, avand in vedere ca sunt puse in discutie principii ale statului democratic si ale statului de drept, dar si incalcarea principiului separarii puterilor in stat prin posibila interventie nelegitima a unor institutii in deturnarea procesului electoral.

Totodata, se ofera cadrul necesar pentru a se clarifica daca persoanele prezente la reuniunile la care face referire presa au actionat in interes personal sau in numele institutiilor pe care le reprezentau", mai transmit cei doi.

Dragnea si Tariceanu explica si de ce este necesara o astfel de comisie parlamentara: " (...) ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public si care pun sub semnul intrebarii respe ...citeste mai departe despre "Dragnea vrea sefia comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea sefie comisie ancheta prezidentiale 2009, #ancheta parlamentara alegeri prezidentiale 2009, #Dragnea Tariceanu ancheta parlamentara alegeri 2009, #ancheta parlamentara declaratii Dan Andronic, #Dan Andronic SRI alegeri prezidentiale 2009 , #Stiri Guvern