Dragnea vrea sa atraga fonduri si institutii financiare din Hong Kong pentru proiecte de investitii

Vineri, 21 Martie 2014, ora 08:49
1863 citiri
Dragnea vrea sa atraga fonduri si institutii financiare din Hong Kong pentru proiecte de investitii

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat ca Romania vrea sa atraga fonduri de investitii si institutii financiare din Hong Kong pentru finantarea proiectelor din domeniul energiei si al infrastructurii pe care Guvernul si-a propus sa le dezvolte cu China.

Romania si-a propus sa dezvolte cu China proiecte care insumeaza 20 miliarde euro, conform Mediafax.

Aflat in China, Dragnea s-a intalnit cu seful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung.

"L-am rugat sa incerce sa promoveze o implicare a fondurilor de investitii din Hong Kong, care sunt foarte mari, si a institutiilor financiare din Hong Kong, o implicare in finantarea in principal a proiectelor pe care vrem sa le dezvoltam cu China in domeniul energetic si in domeniul infrastructurii", a spus Dragnea.

C. Y. Leung s-a aratat interesat de aceasta propunere

Potrivit vicepremierului, C. Y. Leung s-a aratat interesat de aceasta propunere care i s-a parut "o oportunitate serioasa".

Dragnea si-a exprimat speranta ca, in perioada urmatoare, vor aparea elemente concrete in acest sens si l-a invitat pe seful Executivului regiunii Hong Kong sa viziteze Romania.

"I-am facut o invitatie din partea prim-ministrului Victor Ponta sa viziteze Romania. Chiar cu acel prilej, poate vine cu niste fonduri de investitii serioase in tara, care sa participe la finantarea investitiilor mari pe care vrem sa le facem cu China, investitii care se ridica undeva, daca pana la urma ies toate, la 20 de miliarde de euro", a mai afirmat oficialul roman.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.

#romania china, #investitii china, #dragnea china , #Stiri Guvern