Dragnea sustine ca nu stie nimic despre ordonantele pe justitie si invoca moartea lui Dan Adamescu

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 18:43
924 citiri
Dragnea sustine ca nu stie nimic despre ordonantele pe justitie si invoca moartea lui Dan Adamescu
Foto: captura video Digi24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca nu are nicio legatura cu ordonantele pe justitie pe care Guvernul Grindeanu vrea sa le promoveze in ciuda opozitiei presedintelui Iohannis, a magistratilor si a societatii civile, afirmand ca el nu face parte din guvern si nici nu este "parerolog" ca sa spuna ce crede despre oportunitatea adoptarii celor doua acte normative.

Conform analizelor aparute in spatiul public in ultimele zile, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea este, alaturi de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si de multi alti politicieni, unul dintre beneficiarii celor doua ordonante de urgenta controversate initiate de ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Intrebat, marti seara, dupa intalnirile avute la sediul PSD din Baneasa cu membrii guvernului, despre cele doua ordonante, Liviu Dragnea a declarat: "Am discutat numai despre buget, asta puteti sa intrebati la Ministerul Justitiei".

In plus, Liviu Dragnea s-a aratat conciliant in legatura cu acest subiect, in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis se afla astazi la Strasbourg unde a discutat cu presedintele Comisiei de la Venetia si avea programata o intalnire si la sediul CEDO.

Intrebat ce crede despre "razboiul" dus de presedinte cu PSD si referendumul declansat pe tema luptei anticoruptie, presedintele Camerei Deputatilor a raspuns: "Sincer nici nu stiu ce sa mai spun, noi incercam si facem toate eforturile sa ne concentram pe actul de guvernare, pe buget".

"Cu referendumul, o sa citesc maine adresa de la presedinte, nu am ajuns la Camera Deputatilor azi", a adaugat acesta, in conditiile in care la sediul PSD au fost prezenti in aceasta dupa amiaza si Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor, dar si Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

"Si noi sustinem lupta impotriva coruptiei, nu avem nimic impotriva referendumului. Lasati-ma sa o vad (adresa, n.red.), sa discutam cu colegii din Parlament, sa vedem care e oportunitatea. Ce se intampla daca nu vin oamenii la vot si referendumul nu e validat, inseamna ca oamenii nu sustin lupta anticoruptie?

Din partea noastra nu e niciun fel de razboi, nu intreprindem nimic impotriva presedintelui. Daca va continua cu atacuri, sa vedem ce facem atunci", a mai spus Liviu Dragnea.

Citeste mai departe despre "Dragnea sustine ca nu stie nimic despre ordonantele pe justitie si invoca moartea lui Dan Adamescu" pe Ziare.com.

#Dragnea ordonante gratiere , #Stiri Guvern