Dragnea spune ca achizitia corvetelor olandeze e ilegala, dar a uitat ca actualul ministru PSD al Apararii a fost direct implicat

Joi, 23 Februarie 2017, ora 12:17
1032 citiri

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca hotararea data de fostul Guvern Ciolos privind achizitia de corvete olandeze pentru Armata Romana este "ilegala" si trebuie abrogata. In replica, senatorul PNL Florin Citu ii aminteste ca respectivul contract a fost negociat si realizat chiar de actualul ministru al Apararii, Gabriel Les (PSD).

Dragnea a argumentat ca hotararea de guvern a fost adoptata "fara sa existe aprobarea Parlamentului".

"Ceea ce cred eu ca va face Guvernul - si trebuie sa faca - sa abroge acea hotarare de guvern si sa reia procedura legala", a declarat seful PSD, sustinand ca are in vedere "un profund interes national, major" si ca trebuie "sa se vada care este cea mai folositoare varianta pentru statul roman din toate punctele de vedere".

Citeste mai multe despre: Dragnea: Procedura de achizitie a corvetelor pentru Armata Romana este ilegala si trebuie abrogata

In replica, senatorul PNL Florin Citu a comentat criticile lui Dragnea pe Facebook amintind ca actualul ministru al Apararii, Gabriel Les, membru in Guvernul Grindeanu sustinut de PSD-ALDE, este cel care a avut o contributie decisiva la alegerea facuta de fostul Guvern Ciolos si afirmand ca subiectul este o noua "fumigena" aruncata de Dragnea pe piata.

"Corvetele nu sunt camasi pe care le cumperi de la mall. Un asemenea contract se negociaza un an sau chiar mai mult. Asta inseamna ca negocierea a inceput inaintea mandatului lui Ciolos.

Si acum sa va zic bomba. Inainte sa plece Mickey Mouse (porecla lui Victor Ponta - n.red.) de la guvernare, numea in calitate de secretar de stat la MApN pe Gabriel-Beniamin Les membru marcant al PSD Satu Mare. Unde credeti ca l-a pus? La departamentul pentru armament. Fix unde incepuse pregatirea contractelor pentru corvete.

Vine Guvernul Ciolos si surpriza. Toti secretarii de stat de la MApN, membri PSD, raman neschimbati pe tot mandatul guvernarii Ciolos. Implicit si domnul Les, astazi ministrul Apararii. Tare, nu?

Intrebare: Ori domnul Dragnea habar nu are pe cine a numit la MApN, ori ne ia pe toti de prosti? Actualul ministru al Apararii a fost cel care a negociat, derulat si realizat actuala forma a contractului de achizitionare a corvetelor! (...) Acum sa judecati si voi cat de perverse sunt fumigenele lui Dragnea si ce tupeu are", a scris pe Facebook Florin Citu.

Care au fost argumentele avute in vedere de fostul guvern

In Nota de fundamentare a HG nr.906/29.11.2016 se precizeaza, printre mult ...citeste mai departe despre "Dragnea spune ca achizitia corvetelor olandeze e ilegala, dar a uitat ca actualul ministru PSD al Apararii a fost direct implicat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea corvete olandeze Citu ministru , #Stiri Guvern