Dragnea: Sper ca Tudorel Toader sa nu dea inapoi. Trebuie sa iesim dintr-o confuzie generata de napustirea pe el

Vineri, 25 August 2017, ora 19:09
570 citiri
Dragnea: Sper ca Tudorel Toader sa nu dea inapoi. Trebuie sa iesim dintr-o confuzie generata de napustirea pe el
Foto: PSD

Liviu Dragnea, liderul PSD, si-a exprimat vineri speranta ca ministrul Justitiei "sa nu dea inapoi" in ceea ce priveste masurile anuntate in pachetul de legi pe Justitie.

"Trebuie iesit dintr-o confuzie generata de napustirea pe ministrul Justitiei doar pentru niste principii enuntate. Si vreau sa nu uitam un lucru - Parlamentul va decide.

Orice lege se aproba in Parlament. Deci nu stiu cine taie, cine vrea sa puna, dar in final Parlamentul va decide dupa o dezbatere foarte serioasa si legea nu poate deveni lege decat daca va fi promulgata de presedintele Romaniei. (...) Sistemul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazar.

Sunt niste principii enuntate, vor niste texte ale unor proiecte de lege si vor fi dezbatute foarte serios. Si daca in final majoritatea parlamentara va decide in vreun fel, aia vom sustine, dar dupa argumente foarte serioase", a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Neptun, la finalul Comitetului Executiv National al PSD.

El a subliniat ca niciodata nu va fi de acord "sa dam inainte sau inapoi dupa dorintele unuia sau altuia care este vremelnic intr-o functie, speriat ca pierde niste parghii".

"Pe de alta parte, nici nu stiu cat e de bine ca niste institutii care sunt implicate masiv in acest domeniu sa-si dea cu parerea sau sa se opuna. Pana la urma, legislatia in Romania o face Parlamentul sau Guvernul. Si sper ca Tudorel Toader sa nu dea inapoi, nici nu are de ce sa dea inapoi, banuiesc ca a avut niste argumente serioase cand a facut acele propuneri", a adaugat Liviu Dragnea.

Intrebat daca a vazut aceste propuneri, premierul Mihai Tudose a negat. "Nu. Inteleg ca au fost ridicate pe site-ul institutiei. Va trebui sa le trimita la avizare, la CSM, deci la dezbaterea publica a inceput, cand se va termina si procesul de avizare va lua sfarsit si dezbaterea publica vom analiza in Guvern si domnia sa probabil ca va sintetiza si va veni in Guvern cu un proiect", a spus seful executivului.

De fapt, proiectul nu a fost inca "ridicat pe site", iar Tudorel Toader a spus vineri dimineata ca documentul nu este cel final si nici nu va fi facut public prea curand.

El a precizat ca stie ca proiectul este asteptat de CSM, DNA si DIICOT, dar nu il va trimite la nicio institutie pana cand nu va vedea punctele de vedere ale tuturor.

Citeste si ce spunea ieri Dragnea despre modificarile la Legile Justitiei:

Dragnea nu intelege reactiile la propunerile l ...citeste mai departe despre "Dragnea: Sper ca Tudorel Toader sa nu dea inapoi. Trebuie sa iesim dintr-o confuzie generata de napustirea pe el" pe Ziare.com

#Dragnea modificari Legile Justitiei, #Dragnea Justitie Toader , #Stiri Guvern