Dragnea si-a pus partidul in cap dupa ce a negociat cu UDMR: Este inadmisibil, prea mult! NU mai merge asa!

Marti, 20 Iunie 2017, ora 14:24
1207 citiri

Promisiunile pe care seful PSD Liviu Dragnea le-a facut luni celor de la UDMR pentru a obtine in schimb sprijinul maghiarilor la motiunea de cenzura par ca au fost picatura care a umplut paharul pentru social-democrati.

UDMR obtinuse declararea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor si scaderea pragului de reprezentare a minoritatilor la 10% pentru folosirea limbii materne in administratie iar Dragnea declara ironic ca nu intelege isteria, ca doar nu a vandut Transilvania.

Se pare insa ca decizia aceasta liderul PSD a luat-o fara a consulta parlamentarii formatiunii, care marti s-au inghesuit care mai de care sa se dezica de acest demers.

Citeste aici LIVE evolutiile de marti ale crizei politice si afla ce va face PSD dupa ce a pierdut sprijinul UDMR

Cel care a dat tonul a fost deputatul PSD Liviu Plesoianu, care a scris pe Facebook ca niciunul dintre social-democratii cu care el a vorbit nu ar fi votat legile pentru UDMR si a cerut ca lucrurile sa se schimbe in partid pentru ca negocieri de acest gen sa nu se mai intample.

"Nici macar UNUL dintre deputatii PSD cu care am vorbit nu avea de gand sa voteze acele legi solicitate de UDMR! Nici macar UNUL! Asta ca sa fie lucrurile clare... Unii nu votau deloc, altii votau direct NU. Fac parte din a doua categorie...

P.S. Am spus si reiterez: votez cu MAXIMUM de convingere si hotarare motiunea de cenzura de maine! Am explicat pe larg deja de ce.

P.P.S. DAR... NU mi se pare deloc normal sa aiba loc negocieri (precum cea cu UDMR), fara a fi consultati in prealabil TOTI parlamentarii PSD. Niste lucruri chiar TREBUIE sa se schimbe!", e mesajul lui Plesoianu pe Facebook.

Mai mult, putin mai tarziu Plesoianu a revenit cu un nou mesaj in care avertizeaza conducerea PSD ca nu va mai accepta acest stil impus.

"Votez maine motiunea NUMAI pentru ca eu am convingerea de nezdruncinat ca Ponta si Grindeanu sunt doar rotite ale Sistemului. DAR, incepand de maine si cat voi mai fi in acest partid, conducerea actuala a PSD va avea ZILE GRELE cu mine! CUM sa nu consulti parlamentarii partidului inainte sa te apuci sa negociezi asa ceva cu UDMR??? Este INADMISIBIL! PUNCT. NU mai merge asa...", a mai scris deputatul PSD.

Asemenea lui Plesoianu, si fostul ministru Doina Pana sustine ca nu ar fi votat niciodata o astfel de intelegere.

"De cand fac politica, mi s-au pus in carca, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea ca cei care 'au ochi de ...citeste mai departe despre "Dragnea si-a pus partidul in cap dupa ce a negociat cu UDMR: Este inadmisibil, prea mult! NU mai merge asa!" pe Ziare.com

#Dragnea PSD furie negocieri maghiari UDMR , #Stiri Guvern