Dragnea sfideaza pana la capat. Dictatorul prins cu minciuna

Joi, 02 Februarie 2017, ora 18:43
5714 citiri
Dragnea sfideaza pana la capat. Dictatorul prins cu minciuna

Incrancenat, Liviu Dragnea si-a dat astazi arama dictaturii pe fata, dupa ce si-a luat curaj sa iasa din ascunzatoarea ultimelor zile. Macar nu ne mai incurcam cu aparente. Pana si Ceausescu a stiut cand a venit momentul sa se suie in elicopter, dupa ce nu a mers cu suta de lei aruncata de la balcon, desi fostul dictator se confrunta in 1989 cu un protest mai mic decat cele care zguduie acum Romania.

Actualul dictator si-a pus premierul sa enumere niste sute de lei impartiti poporului, dar in mod evident nu are niciun gand sa suie macar ordonanta penala in elicopter, sa faca acel pas decent pe care i-l cere societatea civila mobilizata fara precedent si comunitatea internationala.

Pana sa intram in detalii, ca observatie de ansamblu, daca este sigur de constitutionalitatea si legitimitatea modificarilor legii penale, de ce nu admite sa o transforme in proiect de lege, care sa treaca prin procedura ordinara, cu toate avizele, toate dezbaterile, CCR, promulgare? Este singura si cea mai simpla cale de a readuce pacea sociala, ca sa duca apoi programul de guvernare la cer.

Nu a reusit sa justifice nicio urgenta. Chestiunea practicii neunitare este praf in ochi. Sunt o multime de articole din alte legi declarate neconstitutionale cu mult timp inaintea celor din CP pentru care nu exista nicio grija pentru practica neunitara. Inca o luna, doua trei, cat ar fi nevoie pentru adoptarea in buna ordine a unei legi, nu ridica niciun fel de probleme din acest punct de vedere.

Singura justificare este aplicarea imediata, inainte de orice control de constitutionalitate, pentru ca legea penala mai favorabila sa nu mai poata fi inlaturata.

In al doilea rand, dl Dragnea minte, asta e cuvantul, cand spune ca OUG penala nu-i foloseste. Sigur ca-i foloseste, cat timp este acuzat de instigare la abuz in serviciu cu un prejudiciu sub 200 de mii de lei. Da, ramane cu acuzatia de instigare la fals, dar una e sa fii intr-un concurs de infractiuni si alta e sa fie vorba doar de o singura infractiune, mai ales in noul sistem de cumul. In plus, sa vedem daca pana la vot falsul nu intra la gratiere.

Decizia CCR in privinta abuzului in serviciu, una de interpretare, se refera la sintagma "indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu," care trebuie inlocuita la aplicarea legii cu sintagma "prin incalcarea legii". Da, CCR face in motivatie unele considerente referitoare la gravitatea faptei, dar nu impune niciunde un prag al prejudiciului, cu atat mai putin unul st ...citeste mai departe despre "Dragnea sfideaza pana la capat. Dictatorul prins cu minciuna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea ordonanta penala proteste , #Stiri Guvern