Dragnea: Sesizarea CCR pe conflictul dintre Parlament si Ministerul Public e redactata, o trimitem oficial

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 14:17
890 citiri
Dragnea: Sesizarea CCR pe conflictul dintre Parlament si Ministerul Public e redactata, o trimitem oficial
Foto: site PSD (Arhiva)

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, joi, ca sesizarea CCR privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, dupa ce Parchetul a refuzat sa trimita comisiei de ancheta dosarul privind alegerile din 2009, este redactata, urmand sa fie trimisa oficial.

Dragnea a spus ca va discuta cu omologul sau de la ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in cursul zilei de joi, despre sesizarea CCR.

"Domnul Tariceanu vine la mine si discutam. Din punctul meu de vedere, acea sesizare trebuie facuta. De fapt, e redactata, trebuie sa o trimitem oficial", a spus Dragnea.

Comisia de ancheta sustine ca Boc si Basescu au fraudat prezidentiale din 2009. Se bazeaza pe niste decrete prezidentialeDezvaluiri despre raportul comisiei de ancheta: Cei de la PSD - ALDE au venit cu el gata facut. Se bazeaza pe speculatii, nu pe probeGafa la comisia de ancheta: SMS cu "indicatii pretioase" despre cum sa manipuleze stirile, trimis chiar jurnalistilor

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a solicitat Parchetului General copia dosarului ce vizeaza organizarea si rezultatul scrutinului prezidential. Parchetul General a anuntat, insa, ca nu poate trimite Comisiei copia dosarului pentru ca legea nu permite furnizarea de informatii ce fac obiectul unei cercetari penale.

Comisia a cerut, in replica, Ministerului Justitiei sa sesizeze Inspectia Judiciara in legatura cu "atitudinea" procurorului general, Augustin Lazar. Toader a precizat ca va discuta cu Augustin Lazar si in functie de raspunsurile lui, va sesiza Inspectia Judiciara. O astfel de discutie, la care sa participe Toader, Lazar, dar si membrii Comisiei, nu a mai avut loc.

Ca urmare a refuzului lui Lazar de a furniza o copie a dosarului, Comisia de ancheta a decis sa solicite presedintilor celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, sa ia decizia politica de a sesiza CCR in privinta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public.

Solicitarea a ajuns la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a transmis-o Comisiei juridice, spre analiza. CCR nu a mai fost insa sesizata, desi comisia a ajuns in stadiul de a redacta raportul, acesta fiind prezentat public miercuri. ...citeste mai departe despre "Dragnea: Sesizarea CCR pe conflictul dintre Parlament si Ministerul Public e redactata, o trimitem oficial" pe Ziare.com

#Dragnea sesizare CCR comisie ancheta , #Stiri Guvern