Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dragnea se lauda pentru Reuters ca va continua sa reduca taxele si sa creasca salariul minim. Ce zice despre pensiile private

Dragnea se lauda pentru Reuters ca va continua sa reduca taxele si sa creasca salariul minim. Ce zice despre pensiile private
Liderul PSD Liviu Dragnea afirma, intr-un interviu pentru Reuters, ca masurile de reducere a impozitelor si taxelor si de crestere a salariului minim si a pensiilor vor continua, el comentand ca "au fost prea multi ani de austeritate".

De asemenea, spune ca ar putea deveni optionale contributiile la fondurile private de pensii si anunta ca majoritatea companiilor de stat vor fi listate la bursa.

Guvernul roman isi va mentine politica de reducere a taxelor si de crestere a salariului minim si a pensiilor pana in 2020 in incercarea de a imbunatati standardul de viata a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea pentru Reuters.

De asemenea, conform Reuters, in privinta contributiilor la sistemul privat de pensii, Dragnea a afirmat ca Guvernul ar putea decide ca acestea sa devina optionale, in conditiile in care in prezent sunt obligatorii pentru persoanele sub 35 de ani, iar orice modificare ar putea afecta piata de capital, avand in vedere ca fondurile de pensii se numara printre cei mai mari investitori.

Dragnea este vazut ca cel mai puternic politician din Romania, desi nu poate deveni premier din cauza unei condamnari pentru fraude electorale, comenteaza Reuters.

"Necesitatea relaxarii fiscale, atat pentru sectorul privat, cat si pentru angajati, a fost stringenta. Si va continua, pentru ca vom reduce atat numarul taxelor, cat si cuantumul lor", a declarat liderul PSD pentru Reuters, adaugand ca vor continua si investitiile pentru a genera venituri la buget si ca actiuni ale companiilor de stat vor fi vandute pe bursa de la Bucuresti in urmatorii doi ani.

Guvernul a provocat incertitudine printre investitori

Guvernul a oscilat in ceea ce priveste impozitele anul trecut, provocand incertitudine printre investitori si a redus intr-un final impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale, care au fost transferate la angajat, comenteaza Reuters, citand apoi declaratia lui Dragnea: "Nu am putut astepta ani de zile pentru a face shimbarile pe care le-am promis prin programul nostru".

De asemenea, Livu Dragnea afirma ca Guvernul isi va respecta tinta de deficit fara alte masuri suplimentare si sustine ca va fi o crestere economica de 5,5%, in pofida unei cresteri mai mici decat se astepta in primul trimestru, respectiv de 4%, precizeaza Reuters, comentand ca masurile fiscale deja adoptate au provocat ingrijorarea Comisiei Europene cu privire la posibilitatea ca tintele bugetare sa nu fie respectate.

Liderul PSD a dat asigurari ca ...citeste mai departe despre "Dragnea se lauda pentru Reuters ca va continua sa reduca taxele si sa creasca salariul minim. Ce zice despre pensiile private" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori