Dragnea recunoaste ca s-a dus cu elicopterul la Tebea: Platit de mine, pe persoana fizica

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 13:35
836 citiri
Dragnea recunoaste ca s-a dus cu elicopterul la Tebea: Platit de mine, pe persoana fizica
Foto: Arhiva PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut, marti, ca s-a dus duminica la Tebea cu elicopterul, afirmand ca a platit deplasarea din banii lui, nu ai partidului.

Declaratiile au fost facute dupa ce jurnalistii de la Glasul Hunedoarei au publicat imagini cu Liviu Dragnea pe aerodromul din Saulesti, langa elicopterul cu care venise de la Bucuresti pentru a participa la sarbatoarea de la Tebea.

Intrebat de jurnalisti daca a zburat cu elicopterul respectiv, Liviu Dragnea a raspuns: "Da". De asemenea, intrebat daca a fost platit de partid, liderul PSD a replicat: "Platit de mine, pe persoana fizica".

Dragnea a refuzat sa spuna cat l-a costat excursia dus-intors de la Bucuresti la Saulesti. "Asta-i buna, stric piata", a raspuns liderul PSD.

In plus, pentru ca un jurnalist l-a intrebat de ce si fostul lider PSD Mircea Geoana a folosit aceeasi firma privata ca si el, Cobrex Trans din Brasov, Liviu Dragnea a raspuns ca firma le ofera "siguranta".

"E unul dintre cei mai buni piloti din tara", a mai comentat el, fara sa dea numele acestuia.

Glasul Hunedoarei a facut un calcul din care reiese ca Liviu Dragnea ar fi trebuit sa achite cam 5.000 de euro pentru calatoria la Tebea si inapoi.

Conducerea Camerei Deputatilor a negat ca ar fi platit pentru transportul presedintelui Dragnea.

Firma Cobrex Trans din Brasov a mai fost folosita si in timpul campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana. Succesorul sau la conducerea PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe Geoana ca a indatorat partidul din cauza plimbarilor electorale cu elicopterul, care ar fi insumat aproape 100.000 de euro, scria Gandul in 2010.

Ulterior, surse citate de Agerpres au declarat ca PSD ar fi achitat elicopterul rosu folosit de Geoana in regim de taxi.

Intr-una dintre investigatiile RISE Project despre afacerile familiei Dragnea si conexiunile cu Brazilia este mentionata si firma Cobrex Trans.

"Potrivit documentelor studiate de RISE, exista o relatie directa de afaceri intre compania lui Gheorghias, Tel Drum SA si Cobrex. Tel Drum a facut cel putin o plata de 41.150 de lei catre firma de transport aerian in 2010. Cobrex ii apartine omului de afaceri Constantin Apavaloaie, pilot devenit celebru anul trecut dupa ce a reusit sa salveze o turista care cazuse intr-o crevasa in muntii Bucegi. Cobrex a jucat de-a lungul anilor un rol important in campaniile electorale ale PSD", scriu jurnalistii de la RISE Project. ...citeste mai departe despre "Dragnea recunoaste ca s-a dus cu elicopterul la Tebea: Platit de mine, pe persoana fizica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea elicopter Tebea, #PSD elicopter Geoana Dragnea Cobrex , #Stiri Guvern