Dragnea planuieste sa-si dea jos propriul Guvern, dar Grindeanu n-ar vrea sa plece. Ce variante de premier are PSD

Marti, 13 Iunie 2017, ora 11:27
1090 citiri

PSD pare tot mai hotarat sa-si dea jos propriul Guvern, dupa doar jumatate de an de la instalare, perioada in care Executivul a trecut prin doua remanieri.

Surse social-democrate au declarat marti dimineta, pentru Mediafax, ca Liviu Dragnea s-ar fi intalnit luni seara, la sediul PSD din Baneasa, cu Sorin Grindeanu si cu mai multi ministri, fiind discutate numeroase variante, de la remanierea ministrilor care nu si-au indeplinit obiectivele, la demisia premierului, fapt ce ar determina schimbarea intregului Executiv.

Ba chiar se pare ca Dragnea i-ar fi cerut direct lui Grindeanu sa demisioneze, insa premierul ar fi refuzat.

Schimbarea Guvernului Grindeanu se discuta in PSD deja de saptamani bune, premierului imputandu-se ca nu aplica la virgula programul de guvernare, asa cum a cerut Liviu Dragnea. Grindeanu a primit reprosuri de la social-democrati pe diverse motive, de la scandalul cu Legea salarizarii pana la intarzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare si Investitii.

Pe cine pune PSD la Palatul Victoria daca pleaca Grindeanu

Liviu Dragnea a convocat pentru miercuri Comitetul Executiv National al PSD, unde va fi prezentata deja celebra evaluare a activitatii Guvernului, in sedinta fiind posibil sa fie propusa schimbarea intregului Cabinet, prin retragerea sprijinului politic de catre CExN.

Liderii social-democrati s-au intalnit si in weekend, cand au finalizat aceasta evaluare. Si la acea sedinta s-a pus in discutie inlocuirea lui Grindeanu. Surse politice au declarat pentru Ziare.com ca una dintre propuneri a fost ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sa fie trimisa la Palatul Victoria.

Firea a spus, insa, ca ea n-ar vrea postul, pentru ca atat ea, cat si Dragnea isi doresc sa duca la capat mandatul la Primaria Capitalei.

Cum este deja cunoscut faptul ca Firea isi doreste schimbarea lui Grindeanu, spunand chiar ca pe vremea tehnocratilor avea mai multa sustinere decat are acum, ea a dat variante pentru inlocuirea premierului.

Astfel, Firea a spus ca o femeie ar fi potrivita pentru functia de premier, fie una din Guvern, fie din Parlament.

Primul nume din Guvern care ne vine in minte ar fi Sevil Shhaideh, insa e foarte putin probabil sa aleaga PSD aceasta varianta de vreme ce ea a fost propusa in iarna pentru functia de premier si a fost refuzata de presedintele Klaus Iohannis.

O alta posibila doamna-premier ar fi actualul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, insa ramane de vazut cat de bune mai sun ...citeste mai departe despre "Dragnea planuieste sa-si dea jos propriul Guvern, dar Grindeanu n-ar vrea sa plece. Ce variante de premier are PSD" pe Ziare.com

#Dragnea cerut demisie Grindeanu premier, #Firea premier demisie primarie Bucuresti, #PSD premier demisie Grindeanu , #Stiri Guvern