Dragnea neaga orice relatie cu fostul sef al CNAS, retinut de DNA. Procurorii sustin contrariul

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 16:17
967 citiri
Dragnea neaga orice relatie cu fostul sef al CNAS, retinut de DNA. Procurorii sustin contrariul
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Parlament, ca nu exista niciun fel de influenta a sa in numirea lui Marian Burcea la conducerea CNAS, in aceeasi zi in care acesta a fost retinut de procurorii DNA, care sustin insa contrariul.

"Nu eu l-am propus pe domnul Burcea, asta nu inseamna ca am avut sau am o parere proasta despre dumnealui, dar daca anchetatorii au ajuns la aceasta concluzie, sa mearga pe aceasta linie.

Nu exista niciun fel de influenta a mea in propunea sau numirea domnului Burcea la Casa de Sanatate. Mai mult nu vreau sa comentez despre ce este in dosar, pentru ca nu stiu", a afirmat Liviu Dragnea.

Declaratia sa a fost facuta dupa ce presa i-a transmis ca procurorii au precizat, in referatul dosarului privind Casa de Asigurari de Sanatate, ca Marian Burcea a fost numit la sefia CNAS in baza relatiilor pe care le-a avut cu "seful partidului cu majoritate parlamentara".

"Sa investigheze, sa vedem ce afla", a continuat Dragnea, cu referire la procurorii DNA.

Numirea presedintelui CNAS Marian Burcea "avea la baza relatiile bune dintre viitorul presedinte si seful partidului cu majoritate parlamentara", potrivit afirmatiilor facute intr-o interceptare de doctorul Corneliu-Dan Blendea, seful Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ilfov, informatia regasindu-se in referatul cu propunerea de arestare preventiva in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale de ingrijire la domiciliu, obtinut de News.ro.

"In ziua de 7 martie 2017, cu prilejul unei vizite in biroul directorului Munteanu Ovidiu din CASMB, colaboratorul Ion Alina-Andreea l-a intalnit si pe Blendea Corneliu-Dan, seful Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ilfov, care a anuntat anticipat numirea inculpatului Burcea Marian in functia de presedinte al CNAS.

Potrivit afirmatiilor facute de doctorul Blendea Corneliu-Dan, numirea presedintelui CNAS avea la baza relatiile bune dintre viitorul presedinte si seful partidului cu majoritate parlamentara", noteaza procurorii, fiind prezentata transcrierea convorbirii care a avut loc in biroul sefului CASMB.

Zece zile mai tariu, pe 17 martie, premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Burcea, medic oftalmolog, in fruntea CNAS.

Intr-o discutie interceptata de procurori, Blendea ii spune lui Ion ca Marian Burcea a venit la el sa-i spuna "ca are propunere" ca presedinte la Casa Nationala.

...citeste mai departe despre "Dragnea neaga orice relatie cu fostul sef al CNAS, retinut de DNA. Procurorii sustin contrariul" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea legaturi Marian Burcea, #Marian Burcea numire legaturi sef partid, #Marian Burcea retinut DNA, #Dragnea legaturi sef CNAS, #Dragnea sef CNAS retinut , #Stiri Guvern