Dragnea, miroase a crizanteme!

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 07:38
909 citiri
Dragnea, miroase a crizanteme!

L-am urmarit pe Liviu Dragnea in ultimele lui aparitii la TV. Cearcane adanci, privirea intunecata, buzele stranse, rasul crispat.

Desi, teoretic, pe culmile puterii, liderul PSD proiecta mai degraba imaginea unui om haituit. Si asta era inainte de punerea sub urmarire penala a lui Sevil Shhaideh in dosarul Tel Drum - Belina.

Pe de-o parte, are probleme penale. Unii spuneau ca DNA il protejeaza. Mi-e greu sa cred ca un om care a fost condamnat intr-un dosar DNA, motiv pentru care nu e astazi premier, a fost trimis in judecata intr-altul si este anchetat in al treilea poate fi considerat un protejat al institutiei.

Ma intreb si eu, daca Dragnea se simtea protejat, de ce sa fi dat foc tarii in iarna, cu costul politic de rigoare, numai sa intre sub un salvator prag de prejudiciu?

A castigat timp prin pensionarea judecatoarei Dascalu si interpretarea excesiva a unei decizii CEDO, care obliga la refacerea procesului doar daca avem complet de un judecator si acela, dintr-un motiv sau altul, se retrage. Cand pleaca un judecator din trei, procesul continua, asa cum s-a intamplat in cazul lui Cristian David.

Dar si cu acest timp castigat, ceasul penal ticaie. Iar lovitura incasata prin anchetarea omului sau de maxima incredere, pe care a vrut sa il puna chiar premier, ar putea fi una letala si nu numai din punct de vedere juridic, ci si politic.

Pentru ca spaimele lui Liviu Dragnea nu sunt numai penale. Ele sunt si politice. Si decontul politic ar putea fi cu mult mai apropiat decat cel penal.

Cel mai mare cosmar al unui uzurpator parvenit este ca un alt uzurpator ii va face felul. Liviu Dragnea nu este un autentic lider national, crescut in mod natural, ci doar un vataf local gonflat prin tot felul de mici combinatii, de smecherii, de tradari.

Va relatam cu ceva vreme in urma portretul lui Liviu Drangea cel util, asa cum mi-a fost creionat de un fost pesedist, candva de mare anvergura.

Stiind cum a ajuns el insusi la varf, Liviu Dragnea se pazeste. Vede in jur numai dusmani, numai pretendenti, numai tradatori. Sorin Grindeanu a fost executat pentru ca devenise periculos si nu era suficient de obendient.

Adrian Tutuianu putea deveni un pretendent si a mai si fost laudat de presedinte de cateva ori. Grav! Liviu Dragnea vorbeste deschis despre un puci organizat de Viorel Hrebenciuc, la care, spun surse politice, ar fi fost partas dl Tutuianu.

George Maior este si el un fel de nou Soros, declarat explicit dusman al poporului pesedist ...citeste mai departe despre "Dragnea, miroase a crizanteme!" pe Ziare.com

#Dragnea Shhaideh Plumb Belina , #Stiri Guvern