Dragnea, mesaj pentru Guvern legat de ordonante: Astept ceva in privinta asta. Sa fie hotarati, sa isi asume raspunderea

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 18:41
5587 citiri
Dragnea, mesaj pentru Guvern legat de ordonante: Astept ceva in privinta asta. Sa fie hotarati, sa isi asume raspunderea
Foto: captura video Realitatea TV

Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a impulsionat pe membrii Guvernului sa ia o decizie clara cu privire la ordonantele privind gratierea si modificarea codurilor penale, transmitandu-le ca trebuie sa fie "hotarati" si sa "isi asume raspunderea".

Declaratiile au fost facute in contextul in care premierul Sorin Grindeanu nu s-a mai pronuntat in ultimul timp pe acest subiect, iar ministrul Justitiei, Florin Iordache, initiatorul celor doua proiecte controversate, a decis sa faca mai intai vizite in penitenciare si sa organizeze, luni, o dezbatere publica de doua ore, inainte de a lua o decizie finala cu privire la soarta actelor normative.

Intrebat de jurnalisti ce crede ca ar trebui facut, Liviu Dragnea a raspuns ferm: "Astept de la guvern ceva in privinta asta".

"Si, in general, in toate initiativele. Cand au de gand sa faca ceva, sa fie hotarati, limpezi si foarte exacti, rigurosi.

Se discuta ca (ordonantele, n.red.) sunt facute pentru mine. Pe mine nu ma intereseaza, indiferent ce prevederi sunt in acele ordonante, mie mi se pot face dosare unul dupa altul. Nu ma imbat cu apa rece, nu o sa ma scape Sistemul din mana, nu cred, miza este foarte mare", a declarat Liviu Dragnea, vineri seara, la Palatul Parlamentului, fara sa faca mai multe referiri la "Sistem".

In plus, liderul PSD a reamintit ca partidul sau a castigat alegerile cu o serie de obiective asumate in campania electorala, cum ar fi "dreptul la un proces echitabil, la justitie".

"Unul din obiective ramane protectia judecatorilor pentru a nu mai putea fi influentati de nicio institutie si niciun om", a subliniat el, intreband retoric apoi cum de n-a fost "nimeni sa tipe" cand Guvernul Ciolos a adoptat ordonanta prin care s-au facut "zeci de modificari la Codul penal, violand Constitutia" si cand "s-au marit pedepsele".

Intrebat daca guvernul ar trebui sa treaca cele doua ordonante prin asumarea raspunderii, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu sunt parerolog. Ce spun imi asum".

"Astept cu foarte mare interes si foarte mare curiozitate sa vad ca guvernul are o pozitie - 1,2, 3 - dar pe care sa o intelegem cu totii

Eu am spus ca sunt ordonantele sunt negative? NU! Mai important decat sa nu iei o decizie e sa iei, sa adopti, sa iti asumi raspunderea. La un moment dat, sa ia o decizie! Nu vreau sa vorbesc mai mult decat trebuie", a declarat liviu Dragnea.

Cu toate ca presedintele Klaus Iohannis, reprezentantii magistratilor si cei ai societatii civile au cerut guvernului Grindeanu ...citeste mai departe despre "Dragnea, mesaj pentru Guvern legat de ordonante: Astept ceva in privinta asta. Sa fie hotarati, sa isi asume raspunderea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea ordonante gratiere , #Stiri Guvern