Dragnea, despre ordonantele pe Justitie: Guvernul sa decida saptamana asta, intr-un fel sau altul. Vreau sa aiba puterea de a lua decizii, nu impins de la spate

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 19:11
5701 citiri
Dragnea, despre ordonantele pe Justitie: Guvernul sa decida saptamana asta, intr-un fel sau altul. Vreau sa aiba puterea de a lua decizii, nu impins de la spate
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marti seara ca vrea ca Guvernul PSD-ALDE sa decida in aceasta saptamana, "intr-un fel sau altul", in privinta ordonantelor privind gratierea si modificarea codurilor penale.

"Va asigur ca, daca o sa avem ceva adoptat de la Guvern pe tema asta, o sa comentez. Ce astept eu si toti care au votat asteapta - sa decida. Ori ia o decizie ca nu decid nimic, ori sa decida.

In tot acest baraj de comunicare nu mai putem sa discutam. Rugamintea mea este decida acest lucru intr-un fel sau altul. Sa decida lucrurile in care cred ei, nu in care cred altii. Trebuie sa inteleaga ca reprezinta un guvern legitim.

(...) Vreau sa aiba puterea de a lua decizii, nu impins de la spate. As dori ca saptamana viitoare sa nu mai vorbim despre a fi sau a nu fi. Sa decida saptamana asta, intr-un fel sau altul", le-a spus Liviu Dragnea jurnalistilor.

Acesta a subliniat ca vrea sa vada intai ordonantele ca sa inteleaga "de ce a iesit lumea in strada", dupa ce, pe 22 ianuarie, imediat dupa prima seara de proteste, a vorbit despre "o noua mineriada, o manifestatie neautorizata impotriva guvernului Romaniei, impotriva ordinii constitutionale si impotriva votului popular din 11 decembrie".

"Nu sunt sigur ca forma aia este cea care va intra vreodata in guvern. Ma abtin sa comentez, pentru ca s-ar putea sa comentez ceva care s-ar putea sa nu existe deloc.

Sunt suparat ca este o perioada de timp de o saptamana, doua saptamani, in care in loc sa comunicam temele economice pe care le indeplinim, nu mai avem loc, pentru ca la fiecare intalnire eram intrebat despre aceste lucru - ceea ce trebuie sa se inchida, subiectul asta, intr-un fel sau altul", a mai precizat Dragnea, marti.

Nu in ultimul rand, liderul PSD a mentionat ca vrea ca Guvernul sa fie lasat "sa-si exercite prerogativele constitutionale".

"N-am inteles exact care este supararea. Pe de o parte, presedintele CEDO spune public ca Romania trebuie sa ia masuri. Romania poate lua sau nu.

(...) Pe de alta parte, am primit mai multe mesaje directe si mult mai multe indirecte de la sustinatorii PSD, care vor ca Guvernul sa fie lasat sa-si exercite prerogativele constitutionale, pentru ca i-au votat", mai spune liderul PSD.

Reamtim mai multe declaratii ale lui Dragnea, din ultima saptamana, pe acest subiect:

- 24 ianuarie: Dragnea spunea ca nu stie nimic despre ordonantele pe justitie.

- 25 ianuarie: Dragnea sustinea ca nu scapam de amenda de la CEDO daca in cateva luni ...citeste mai departe despre "Dragnea, despre ordonantele pe Justitie: Guvernul sa decida saptamana asta, intr-un fel sau altul. Vreau sa aiba puterea de a lua decizii, nu impins de la spate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea ordonante Justitie, #Dragnea Guvern decizie ordonante, #Dragnea Guvern gratiere, #Guvern ordonanta gratiere , #Stiri Guvern