Dragnea, despre efectul OUG asupra procesului sau: Sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals. Falsul ramane

Joi, 02 Februarie 2017, ora 20:50
5420 citiri
Dragnea, despre efectul OUG asupra procesului sau: Sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals. Falsul ramane
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a admis, joi, ca in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA este acuzat de instigare la abuz in serviciu si de fals intelectual si va ramane doar cu acuzatia de fals, dupa intrarea in vigoare a OUG privind modificarea codurilor penale.

"In ce priveste aceasta campanie de dezinformare, OUG care a fost data pentru o gasca de polticieni, cum a spus dl presedinte Iohannis, vreau sa va spun cu toata responsabilitatea, ieri am stat impreuna cu avocatii mei si am confirmarea a ceea ce banuiam: aceasta ordonanta nu opreste procesul in care eu sunt implicat.

Pe baza unei marturii mincinoase facuta sub presiune, declaratie contrazisa de alti martori, eu sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Falsul intelectual ramane. Eu nu astept si nu cer clementa de la nimeni, nici de la presdintele statului", a declarat Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Sorin Grindeanu.

Intrebat daca de acuzatia de abuz in serviciu scapa in conditiile in care plafonul prejudiciului a fost stabilit prin OUG la 200.000 de lei, iar el este acuzat de un prejudiciu de putin peste 100.000 de lei, Dragnea a spus ca nu vede de ce ar scapa.

"Eu m-am uitat cu atentie si am vazut ca falsul intelectual ramane. Nu vad de ce nu ar ramane si abuzul in serviciu daca tot se zice ca am instigat la el", a sustinut Dragnea.

La remarca unui jurnalist care i-a spus ca ar scapa de acuzatia de abuz in serviciu tocmai pentru ca plafonul prejudiciului a fost stabilit la 200.000 de lei, Dragnea a evitat un raspuns clar.

"Falsul intelectual si abuzul in serviciu din acel denunt mincinos inseamna practic acelasi lucru. Pe mine nu asta ma intereseaza (...) Am vazut si discutiile despre cei 200 de mii de lei. Nu ma intereseaza acea limita, puteau sa puna si un leu, si 100 de lei. Nu e asa cum s-a spus ca pana la 200 de mii de lei se poate fura. Nu ma intereseaza", a spus Liviu Dragnea.

Un jurnalist i-a spus liderului PSD ca, in cazul legii penale, prevederile cele mai favorabile se aplica intotdeauna proceselor in curs. "Inca o data va intreb, procesul meu se inchide sau nu? Nu se inchide. Merge mai departe. In continuare merg la instanta", a replicat Dragnea.

El a mai spus ca va cere comisiilor juridice ale Parlamentului sa invite rapid la dezbateri pe toti reprezentantii sistemului de Justitie pentru aprobarea ordonantei de urgenta care dezincrimineaza mai multe infractiuni, adoptata marti seara de Guvern ...citeste mai departe despre "Dragnea, despre efectul OUG asupra procesului sau: Sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals. Falsul ramane" pe Ziare.com

#Dragnea proces fals inscrisuri, #Dragnea abuz in serviciu proces, #Dragnea ordonante coduri penale , #Stiri Guvern