Dragnea transmite Bruxelles-ului c-ar face bine sa aiba o atitudine buna fata de Romania, avand in vedere situatia externa complicata

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 17:22
1112 citiri
Dragnea transmite Bruxelles-ului c-ar face bine sa aiba o atitudine buna fata de Romania, avand in vedere situatia externa complicata
Foto: Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, dupa intalnirea cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca i-a transmis acestuia ca cerintele CE legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare trebuie sa fie clare, in caz contrar MCV putand fi considerat "un instrument politic".

"In conditiile in care vor fi foarte clare ultimele solicitari ale Comisiei Europene care sa fie indeplinite de Romania, atunci inseamna ca putem discuta in mod realist de a prinde in aceasta viata incheierea MCV-ului.

Daca nu vor fi lucrurile clare, il putem considera ca un instrument politic care nu are foarte mare legatura cu ceea ce se intampla in justitie", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a spus ca autoritatile de la Bucuresti nu au ca obiectiv blocarea luptei impotriva coruptiei. "Si noi vom continua intarirea statului de drept si regula legii in Romania, nu regula unor persoane, dar i-am spus (lui Frans Timmermans - n.red.) ca vom continua punerea in legislatie a deciziilor Curtii Constitutionale care sunt obligatorii", a spus Dragnea.

Presedintele Camerei a facut o paralela cu problema aderarii Romaniei la spatiul Schengen, pe care Dragnea a caracterizat-o ca fiind "un neverending story".

"Tot ceea ce s-a stabilit sa faca Romania din punct de vedere tehnic, investitional, legislativ s-a facut, insa de fiecare data ni s-a spus ca nu-i suficient, ca mai trebuie ceva, neafland vreodata clar care este acea foaie de parcurs care sa fie indeplinita. Aceasta confuzie nu ajuta.

Daca oficialii europeni cred ca in situatia internationala complicata, in Europa si in lume, o atitudine buna si corecta fata de Romania nu este benefica, atunci s-ar putea sa fie o greseala, dar eu va spun ca, din punctul meu de vedere, a fost o discutie pozitiva", a spus Dragnea despre intrevederea sa cu Timmermans.

Cei doi oficiali au discutat si despre regimul imunitatilor din Romania.

"Am discutat care a fost pozitia mea constanta de cativa ani de zile privind imunitatea parlamentara si, daca vom ajunge vreodata la modificarea Constitutiei, ori sa fie eliminata aceasta imunitate, ori sa fie mult mai bine clarificata. Si i-am mai spus un lucru cu care nu putea sa nu fie de acord: parlamentarii voteaza cum le dicteaza constiinta", a declarat Liviu Dragnea.

Alte teme de discutie au fost implementarea programului ...citeste mai departe despre "Dragnea transmite Bruxelles-ului c-ar face bine sa aiba o atitudine buna fata de Romania, avand in vedere situatia externa complicata" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea MCV instrument politic, #Dragnea Timmermans MCV, #Dragnea Timmermans Schengen, #Frans Timmermans intalnire Dragnea, #Frans Timmermans vizita Romania , #Stiri Guvern