Dragnea: Cred ca vom merge pe varianta unei Inspectii Judiciare independente, autonome

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 11:44
857 citiri
Dragnea: Cred ca vom merge pe varianta unei Inspectii Judiciare independente, autonome
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus luni ca, cel mai probabil, se va decide ca Inspectia Judiciara sa nu fie nici la CSM, nici la Ministerul Justitiei, ci sa functioneze ca o institutie autonoma.

"Eu v-am spus de la inceput, din august, ca trebuie sa abordam cu mai mult calm si asezare aceste propuneri de modificarea si inca de atunci a spus ministrul, eu am spus in mai multe randuri, si cred ca vom merge spre aceasta varianta (ca Inspectia Judiciara sa ramana independenta, autonoma, n.red.) ", a spus presedintele PSD Liviu Dragnea, in Parlament.

Un indiciu in acest sens a dat duminica si ministrul Justitiei Tudorel Toader. El a spus ca exista mici sanse ca Inspectia Judiciara sa ramana la CSM, dar a readus in atentia varianta institutiei independente.

"Pe 23 august am spus ca sunt trei variante, da? Varianta de a ramane la CSM consolidand independenta, autoritatea Inspectiei judiciare, o varianta de a o aduce la Ministerul Justitiei si a treia varianta de a dobandi statut de autoritate autonoma independenta pe baza unei legi proprii de organizare, de functionare.

Faptul de a ramane Inspectia Judiciara la CSM e cel mai putin probabil, dat fiind ca dincolo de enunturile facute de pe 23 august am vazut cu totii ce s-a petrecut in ultima perioada in raporturile dintre Inspectia Judiciara si CSM, Inspectia Judiciara si entitatile pe care le controleaza, adica nu e numai o disfunctionalitate de principiu, e una concreta a modului in care se pozitioneaza unele fata de celelalte", a spus ministrul Justitiei. ...citeste mai departe despre "Dragnea: Cred ca vom merge pe varianta unei Inspectii Judiciare independente, autonome" pe Ziare.com

#Dragnea Inspectia Judiciara, #Dragnea legi justitie Tudorel Toader , #Stiri Guvern