Dragnea convoaca sesiune extraordinara a Parlamentului. PNL cere sa se discute executia bugetara catastrofala

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 17:22
968 citiri
Dragnea convoaca sesiune extraordinara a Parlamentului. PNL cere sa se discute executia bugetara catastrofala
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat sambata ca liberalii vor avea cateva solicitari de introducere pe ordinea de zi daca se va organiza o sesiune parlamentara extraordinara saptamana viitoare, printre care audierea ministrului Finantelor, care sa prezinte datele referitoare la executia bugetara "catastrofala" pe primele sase luni ale anului.

"De asemenea, solicitam prezenta Avocatului Poporului, pentru a-l determina sa atace la Curtea Constitutionala Ordonanta 4 privind suprataxarea contributiilor de sanatate si contributiilor pentru pensii, pentru cei care lucreaza part-time sau in acord", a afirmat Orban, in Parcul Cismigiu, la o festivitate prilejuita de Ziua Imnului National, organizata de Femeile Liberale Bucuresti.

Intrebat daca a fost anuntat de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, la inceputul saptamanii viitoare, presedintele PNL a spus ca nu stie exact daca vor fi convocate ambele Camere sau numai Camera Deputatilor.

"Am comunicat cu Raluca Turcan, liderul nostru de grup de la Camera Deputatilor, care ne-a comunicat ca a primit un SMS ca este posibila convocarea unei sesiuni extraordinare in 2 - 4 august, fara sa se precizeze care este ordinea de zi, fara sa fie convocat Biroul permanent sau Birourile permanente reunite, in functie de Camerele care urmeaza sa fie convocate.

Nu se stie daca se convoaca Parlamentul in ansamblu sau numai Camera Deputatilor. Probabil, daca mesajul este de la presedintele Camerei Deputatilor, se refera la Camera Deputatilor. Nu cunoastem ordinea de zi. Ce putem banui ca este vorba de ELCEN", a sustinut Orban.

El a adaugat ca parlamentarii liberali vor participa la aceasta sesiune extraordinara, indiferent de formatul acesteia, pentru a-si exprima pozitiile fata de toate proiectele de acte normative.

"As prefera sa fim informati din timp, atat noi, ca partid de opozitie, cat si cetatenii care sunt afectati de reglementarile care urmeaza a fi dezbatute si adoptate care sunt aceste reglementari, sa nu ne trezim pe nepusa masa cu cine stie ce nazdravanie scoasa ca un iepure din joben de PSD", a precizat Orban.

Liderul liberal a spus ca, dupa parerea sa, o prioritate o constituie dezbaterea principiilor care stau la baza legii pensiilor.

"Prioritate pentru mine este anularea Hotararii 291, care a instituit o grava discriminare intre cei care au lucrat in grupa I de munca si cei din grupa a II-a de munca, adica cele mai grele conditii, nepermitand celor care s-au pensionat pa ...citeste mai departe despre "Dragnea convoaca sesiune extraordinara a Parlamentului. PNL cere sa se discute executia bugetara catastrofala" pe Ziare.com

#sesiune extraordinara Parlament august 2017 , #Stiri Guvern