Dragnea: Avem 5-6 propuneri de premier, printre care si Carmen Dan. Poate Iohannis ne accepta

Luni, 26 Iunie 2017, ora 11:29
1241 citiri
Dragnea: Avem 5-6 propuneri de premier, printre care si Carmen Dan. Poate Iohannis ne accepta
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni dimineata, la sosirea la CEx al partidului, ca are 5-6 variante pentru functia de premier, printre care si ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan. Liderul social-democrat a subliniat ca nu a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis.

"Am avut zilele trecute discutii cu aproape toti presedintii de organizatii, cu o serie de parlamentari si au reiesit 5-6 variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseara, azi-noapte si de dimineata cu fiecare dintre ei si cu toti impreuna si se degaja o solutie pe care o s-o propunem in CEx", a spus Dragnea, la sosirea la sedinta PSD.

"Toti cei care sunt propuneri sunt de fata", a adaugat liderul PSD.

La insistentele jurnalistilor, acesta a recunoscut ca printre propuneri se numara si Carmen Dan, precizand ca "de aceea am chemat-o la CEx". Ministrul demisionar al Internelor nu face parte din forurile de conducere ale CEx al PSD.

Intrebat daca a vorbit pe aceasta tema cu presedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus ca nu.

De asemenea, solicitat sa spuna ce va face daca seful statului nu va accepta prima propunere de premier, seful PSD a explicat: "Poate ne accepta, teoretic ar trebui sa ne accepte. Am vazut toate declaratiile dumnealui si pozitia din ultima perioada. A fost o pozitie corecta".

"Nu cred ca se pune problema sa joc eu de pe pozitie de forta sau pozitie slaba. Important este ca PSD sa ramana unit si guvernul nou sa recupereze intarzierile", a mai spus Liviu Dragnea.

Urmareste, LIVE, desfasurarea evenimentelor de azi si cele mai importante declaratii ale zilei in care aflam numele premierului desemnat

Propune sau nu Iohannis premier de la PSD? "O sa rezolv aceasta problema foarte repede"Iohannis: Alegerile anticipate nu pot fi niciodata excluse. Ce conditii pune pentru viitorul premierIohannis cheama luni partidele la Cotroceni pentru formarea noului Guvern: "Va urma Constitutia pas cu pas"

Luni am putea afla umele viitorului premier desemnat, dupa ce presedintele Klaus Iohannis organizeaza in aceasta dupa-amiaza consultari cu partidele parlamentare.

Seful statului a spus ca premierul pe care il va desemna trebuie sa fie o persoana integra, care are capacitatea sa conduca Guvernul si care sa aiba o majoritate in spate. ...citeste mai departe despre "Dragnea: Avem 5-6 propuneri de premier, printre care si Carmen Dan. Poate Iohannis ne accepta" pe Ziare.com

#Dragnea 5 6 propuneri premier, #Dragnea propuneri premier Iohannis, #Dragnea Carmen Dan propunere premier, #Dragnea Iohannis propuneri premier , #Stiri Guvern