Dragnea, atac la Grindeanu si pentru a ascunde esecul din alegerile partiale

Marti, 13 Iunie 2017, ora 16:46
782 citiri

Presedintele PSD se pregateste sa declanseze o operatiune de demitere a primului ministru Sorin Grindeanu pe care el insusi l-a nominalizat si l-a sustinut pentru aceasta functie.

Criza politica din partidul de guvernamant va avea impact la nivelul intregii tari. Din acest motiv e important de analizat rezultatul alegerilor locale partiale care au avut loc duminica trecuta.

Din trei orase mari in care s-au organizat alegeri partiale, PSD a pierdut doua - Targu-Jiu si Roman. E adevarat ca a castigat Craiova, acolo unde a fost primar Lia Olguta Vasilescu, actualul ministru al Muncii, dar la o prezenta la urne de sub 20 de procente dintre alegatori.

Marea surpriza s-a inregistrat la Targu-Jiu, unde candidatul liberal Marcel Romanescu a reusit sa-l invinga pe candidatul PSD Aurel Popescu. De 17 ani orasul a fost condus de social-democrati, Targu-Jiu fiind un important fief electoral al acestora. Liberalii, pe langa orasul Roman, judetul Neamt, au castigat si doua orase din apropierea Bucurestiului, Fierbinti Targ, judetul Ialomita, si Jilava, judetul Ilfov.

Cu o saptamana inainte de alegeri, Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, a facut o miscare de forta pentru a-l ajuta pe candidatul PSD din Jilava, doamna Mariana Dumitrescu, a lansat cu tam-tam o linie RATB care leaga localitatea Jilava de Capitala.

"Duminica, locuitorilor comunei Jilava, din judetul Ilfov, li se poate schimba soarta in bine, prin alegerea ca primar a doamnei Mariana Dumitrescu. O femeie harnica, aproape de oameni, care va lupta pentru a rezolva toate neajunsurile cetatenilor. Si aceasta localitate merita sa aiba strazi asfaltate, apa si canalizare, gradinite, locuri de joaca pentru copii. Mariana Dumitrescu este o garantie ca se vor gasi solutii. O sustin si o voi sprijini in continuare, spre binele locuitorilor din comuna Jilava", a scris Gabriela Firea pe pagina personala de Facebook, dar campania ei a fost in zadar, reprezentanta PSD a pierdut alegerile.

Foto: Facebook/Gabriela Firea - Primarul Capitalei, alaturi de candidata PSD la primaria Jilava

Liberalii au castigat si orasele Rasnov si Baia Sprie. Din 49 de localitati, PSD a castigat 27, PNL 16, patru ALDE si doua PMP.

"Cu siguranta rezultatele din Targu-Jiu si as spune si Roman stirbesc pozitia lui Dragnea. Opozitia n-a fost si nu va fi niciodata la fel de slaba si dezbinata ca acum. In aceste conditii, PSD putea sa spere si la victorii in Roman sau in Rasnov, ori la un scor mai mare in Craiova", a decl ...citeste mai departe despre "Dragnea, atac la Grindeanu si pentru a ascunde esecul din alegerile partiale" pe Ziare.com

#Dragnea alegeri locale partiale, #Dragnea demisie Grindeanu, #Dragnea Firea alegeri locale , #Stiri Guvern