Dragnea: Ambasadorilor le convine situatia asta, ca orice putere politica sa fie timorata de sistem

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 23:28
690 citiri

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca unor ambasadori le convine situatia in care oamenii de afaceri romani sunt timorati de "sistem" astfel incat diplomatii sa poata promova interesele tarilor de origine in Romania.

"Eu cred ca toti stiu ce se intampla aici (...) si mai cred ca le convine situatia asta, ca orice putere politica, orice guvern si orice institutie din Romania sa fie timorata de acest sistem pentru ca spatiul de dezvoltare urias pe care il are Romania sa nu fie acoperit de Romania si sa putem, ca ambasadori - eu nu-i condamn - sa mearga la ministere si sa promoveze interesele statului din care provin. Ca, printre altele, un ambasador trebuie sa aiba si aceasta atributie", a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD si-a exprimat nedumerirea fata de pozitia exprimata de presedintele francez, Emmanuel Macron, in ziua vizitei in Romania, in ceea ce priveste propunerile de modificare a Legilor Justitiei, Dragnea exemplificand cu cea referitoare la trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei.

"Greu de inteles (...) Adica esti ingrijorat de o prevedere legala pe care o ai la tine in tara", a comentat Dragnea.

El a sustinut ca o serie de abuzuri ce ar fi fost comise in sistemul judiciar afecteaza oamenii de afaceri romani si perspectivele de dezvoltare ale tarii.

"Au depasit o linie rosie, e simplu. In sensul ca, dupa linia asta rosie, lovesti la temelia statului si calci pe prea multe cadavre. Tara asta are un potential de dezvoltare urias, nu putem sa mai stam indiferenti cand tara este sugrumata pentru ca trebuie sa fie arestati oamenii de afaceri romani care deranjeaza, trebuie sa fie scosi in piata publica politicieni care au romanism in ei si care vor sa schimbe lucrurile in bine... Nu mai merge. Stiti cum e cu mamaliga romaneasca... Odata bubuie!", a mai spus Liviu Dragnea.

Emmanuel Macron, a afirmat, intr-un discurs sustinut, pe 24 august, la ambasada Frantei la Bucuresti, ca proiectul de reforma a sistemului judiciar din Romania "nu este corent cu vointa de a lupta impotriva coruptiei", precizand insa ca a primit asigurari de la presedinte si premier de vointa lor de a reduce coruptia.

"Relatiile bilaterale, dincolo de subiectele economice, culturale, lingvistice, se pot inscrie in chestiuni actuale care pot parea sensibile. Am vorbit cu presedintele Republicii si cu primul-ministru despre proiectul de reforma a Justitiei care nu este coerent cu vointa de a lupta impotriva coruptiei. Si unul, s ...citeste mai departe despre "Dragnea: Ambasadorilor le convine situatia asta, ca orice putere politica sa fie timorata de sistem" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea ambasadori , #Stiri Guvern