Dragnea: Am luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu. Toti ministrii au demisionat

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 22:29
903 citiri
Dragnea: Am luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu. Toti ministrii au demisionat
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, dupa sedinta PSD, ca a luat act de anuntul prim-ministrului Sorin Grindeanu ca-si va da demisia. Apoi, insa, a revenit asupra declaratiei si a recunoscut ca nu poate afirma sigur ca premierul renunta la functie.

"Cand a inceput a doua parte a sedintei, prim-ministrul nici n-a asteptat sa ne indreptam catre un vot, care putea sa fie intr-un fel sau altul, (...) care putea sa cuprinda si niste inlocuiri in Guvern, nu neaparat demiterea primului ministru.

Am descurajat orice intentie de a se escalada un conflict si le-am cerut colegilor sa nu se discute cu patima, pentru ca este nevoie sa facem o analiza foarte serioasa.

Premierul ne-a transmis ca isi da demisia cu conditia ca presedintele sa nominalizeze un premier de la PSD si ca il putem exclude din partid, ca nu il intereseaza.

Toti membrii PSD din Guvern si-au prezentat demisiile inainte de CExN - si nu vorbim despre celebrele demisii in alb. Am luat act de anuntul primului ministru ca isi va prezenta demisia.

(...) Continuarea guvernarii in aceasta stare, cu Sorin Grindeanu sau nu prim-ministru, risca ca programul de guvernare sa nu poata fi pus in aplicare", a declarat Liviu Dragnea, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Citeste care au fost declaratiile si cum au decurs evenimentele miercuri, in cea mai lunga si grea zi pentru Guvern si pentru PSD in acest an

Acesta a adaugat ca "ce va ramane in cartile de istorie nu vor fi declaratiile de azi sau speculatiile". De asemenea, liderul social-democrat a dat detalii din sedinta PSD.

"A existat varianta in care sa facem o evaluare superficiala, in care lucrurile care nu merg sa fie ascunse, cum de obicei s-a intamplat in Romania, sau aveam varianta sa spunem adevarul, indiferent cat de crud.

Nu a fost o actiune de evaluare care sa aiba de la inceput ca obiectiv anumite persoane - sa fie promovate sau demise.

Este poate o actiune in premiera, cand un partid are curajul sa-si faca aceasta radiografie la aproape sase luni de guvernare. (...) Este important ca aceasta tara sa beneficieze de prevederile unui program votat masiv de catre romani.

(...) S-a vorbit si despre o serie de masuri care trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuiau adoptate pana la 1 iulie 2017. (...) Majoritatea colegilor au ajuns la concluzia ca o parte dintre ministri n-a luat in serios programul de guvernare", a spus Dragnea, adaugand ca, in trecut, "din diverse moti ...citeste mai departe despre "Dragnea: Am luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu. Toti ministrii au demisionat" pe Ziare.com

#Dragnea demisie Grindeanu, #Dragnea Tariceanu declaratii Guvern, #Liviu Dragnea sedinta PSD, #Liviu Dragnea guvern Grindeanu, #Dragnea demisie ministri , #Stiri Guvern