Donald Tusk, mesaj in limba romana: Ati organizat un summit exceptional. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra

Joi, 09 Mai 2019, ora 19:31
896 citiri
Donald Tusk, mesaj in limba romana: Ati organizat un summit exceptional. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut numai cuvinte de lauda la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a Romaniei, la finalul Summit-ului de la Sibiu.

La incheierea declaratiei de presa sustinuta alaturi de seful statului si de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Tusk a dorit sa vorbeasca in limba romana.

El i-a multumit in limba romana presedintelui Klaus Iohannis pentru organizarea Summit-ului de la Sibiu si i-a transmis ca "toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra".

"Permiteti-mi sa inchei in limba romana. As dori sa-i multumesc presedintelui Iohannis pentru organizarea si gazduirea summitului de la Sibiu. Cand ne-am intalnit in ianuarie, la startul Presedintiei Romane, am vorbit din suflet despre Romania pentru ca am convingerea ca sunteti remarcabili.

Ati organizat un summit exceptional. Puteti fi mandri de munca depusa, la fel cum Europa este mandra de dumneavoastra. Pur si simplu, m-am indragostit de Sibiu. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra. Mersi!", a declarat Donald Tusk.

Presedintele Klaus Iohannis, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au sustinut o declaratie comuna de presa, la Sibiu, la finalul Summit-ului informal al sefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana.

Iata declaratia comuna sustinuta de Iohannis, Tusk si Juncker

Vezi si cele mai importante momente si declaratii de la Summit-ul de la Sibiu

Cei trei au vorbit despre importanta UE si au promis ca tot ceea ce vor face va fi pentru binele cetatenilor.

A fost adus in discutie si statul de drept. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a tinut sa precizeze ca "statul de drept e chintesenta si va fi in atentia noastra strategica. Nu poate exista Europa fara stat de drept".

El a subliniat ca statul de drept reprezinta o tendinta ingrijoratoare si periculoasa la nivel global.

La randul sau presedintele Klaus Iohannis a spus ca el isi doreste stat de drept, dar exista unii politicieni care nu isi doresc acest lucru in Romania, dar decizia e la romani, indemnandu-i sa iasa la vot pe 26 mai.

Moment atipic la summit-ul de la Sibiu. Liderii UE au facut baie de multime, in timp ce lumea scanda "Europa!" (Foto&Video)Liderii UE riposteaza la strategia PSD de a deturna summit-ul de la SibiuMesaj de sustinere pentru Kovesi la Summit-ul de la Sibiu (Video)De ce este important pentru romani Summit-ul Partidului Popular Europea ...citeste mai departe despre "Donald Tusk, mesaj in limba romana: Ati organizat un summit exceptional. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Tusk summit Sibiu, #Donald Tusk limba romana , #Stiri Guvern