DNA se plange de Ponta: Decizia CSM

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 16:08
1111 citiri
DNA se plange de Ponta: Decizia CSM
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat vineri Inspectia Judiciara cu privire la afirmatiile premierului Victor Ponta despre un procuror anticoruptie.

Decizia CSM vine dupa ce 90 de procurori DNA au sesizat Consiliul referitor la mesajul postat de Victor Ponta pe Facebook, joi, in care acesta a criticat un procuror si l-a acuzat ca "inventeaza si imagineaza fapte".

90 de procurori DNA se plang de Ponta la CSM

Acum, Inspectia Judiciara trebuie sa verifice daca declaratia prim-ministrului aduce atingere independentei sistemului judiciar.

"Conducerea Consiliului a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura afirmatiile publice ale domnului Victor Viorel Ponta au fost de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

DNA a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca "in cadrul Adunarii Generale a Procurorilor, constituita la ...citeste mai departe despre "DNA se plange de Ponta: Decizia CSM" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta CSM, #Ponta Inspectia Judiciara , #Stiri Guvern