Discretie maxima in valorificarea fostelor cladiri si terenuri Daewoo

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 08:16
2650 citiri
Discretie maxima in valorificarea fostelor cladiri si terenuri Daewoo

Active Conexe, societatea de stat care a preluat active de 90 de milioane de lei dupa privatizarea Automobile Craiova, a inchiriat deja majoritatea proprietatilor lasate in urma de compania Ford.

Active Conexe, care se afla in portofoliul AAAS (fosta AVAS), are un capital de operare de 30 de milioane de lei, fabrica Mecatim din Timisoara si proprietati in tara, care au apartinut fostei fabrici de automobile de la Craiova.

Reprezentantii companiei Active Conexe, creata la inceputul anului, odata cu finalizarea privatizarii Automobile Craiova, au sarcina de a aduce compania pe profit in urmatorii doi ani, prin valorizarea celor peste 30 de spatii comerciale, service-uri si terenuri pe care le detine in tara. Si au reusit, discret, sa inchirieze majoritatea spatiilor comerciale. Contractele au fost semnate pe perioada de pana la 5 ani, iar o parte dintre chiriasi au si drept de preemtiune, in contextul in care incepand cu anul 2015, compania va putea sa si vanda din proprietatile pe care le detine.

Ce a mai ramas de inchiriat

Pana in prezent, doar trei proprietati au ramas fara contract in Craiova, motiv pentru care Active Conexe a publicat mai multe anunturi de inchiriere.

Este vorba despre un spatiu comercial cu o suprafata utila de 74 de mp de pe strada Calea Bucuresti, vis a vis de teatrul Marin Sorescu din Craiova. Pretul de porbire este de 7 euro/mp + TVA. Spatiul este dotat cu termopane, grup sanitar si sistem de alarma.

De asemenea, Active Conexe mai inchiriaza pe strada Gogu Constantinescu, tot din Craiova, un spatiu comercial cu o suprafata utila de 68 de mp, la acelasi pret de pornire.

In viitor, dupa finalizarea unui proiect de reabilitare, compania mai doreste sa inchirieze si 137 de mp intr-o cladire istorica de pe Traian Demetrescu. Spatiul a fost compartimentat in patru incaperi, insa doar una a fost inchiriata cu 11 euro/mp + TVA.

Compania detine si o serie de terenuri in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Brasov, Cluj-Napoca etc, pentru care cauta "investitori strategici", dupa cum a precizat reprezentantul companiei, Valentin Enache.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are in portofoliu 614 de societati comerciale, din care 316 sunt privatizabile si 298 neprivatizabile. In acest moment un numar de 233 de companii se afla in diferite stadii ale procedurii de insolventa. Institutia detine 12 participatii majoritare si 304 de participatii minoritare. Dintre companiile unde AAAS este majoritara se afla BTT, Bujoreni, Active Conexe, Casstil, Ceprohart, Comalex, Comcereal, Horticola, ICTCM, INAR Brasov, Orlatex si Piata de Gros.

AAAS are in portofoliu 614 de societati comerciale, din care 316 sunt privatizabile si 298 neprivatizabile. In acest moment un numar de 233 de companii se afla in diferite stadii ale procedurii de insolventa. Institutia detine 12 participatii majoritare si 304 de participatii minoritare. Dintre companiile unde AAAS este majoritara se afla BTT, Bujoreni, Active Conexe, Casstil, Ceprohart, Comalex, Comcereal, Horticola, ICTCM, INAR Brasov, Orlatex si Piata de Gros.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchiriere spatii Daewoo, #spatii comerciale Active Conexe, #terenuri Active Conexe , #Stiri Guvern