Desi parea ca Viorel Stefan va fi noul sef al ASF, PSD a decis sa il sustina pe Leonardo Badea. E o problema umana, zice Dragnea

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 19:41
989 citiri
Desi parea ca Viorel Stefan va fi noul sef al ASF, PSD a decis sa il sustina pe Leonardo Badea. E o problema umana, zice Dragnea
Foto: Facebook Leonardo Badea

Membrii Comitetul Executiv National al PSD au votat, luni, la Parlament, pentru sustinerea lui Leonardo Badea in functia de presedinte ASF. Acesta ocupa si in prezent functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Deputatii si senatorii Comisiilor parlamentare pentru buget si economie ii vor audia, in sedinta comuna de marti, de la ora 10.00, pe candidatii la sefia ASF.

Vicepremierul Viorel Stefan a declarat, miercurea trecuta, la Parlament, ca nu poate sa anticipeze daca va mai ramane sau nu in Guvern dupa remaniere, insa a precizat ca merge pe proiectul sefiei ASF la care si-a depus candidatura. Vicepremierul a mentionat ca a primit in unamitate, din partea organizatiei PSD din care face parte, un vot de sustinere pentru sefia ASF.

Vicepremierul Viorel Stefan si-a depus oficial candidatura, in Parlament, pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) . Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura la comisiile pentru buget-finante din Parlament a fost marti, 23 octombrie. Pentru functia de presedinte ASF si-au depus candidaturile in Parlament: Leonardo Badea, Micu Andrei-Razvan, Sava Claudia Catalina, Adrian Simionescu, Viorel Stefan, Radu Toia si Mircea Ursache.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat lunea trecuta ca procedura pentru alegerea conducerii ASF si numirea noilor membrii din cadrul CNA va fi reluata, deoarece comisiile de specialitate nu au putut audia candidatii in sedintele de luni.

Dragnea: liderii PSD au ridicat o problema umana

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, dupa sedinta CExN, ca liderii partidului au ridicat o "problema umana" cu privire la seful ASF Leonardo Badea in sensul in care acestuia i-a fost promis cand a renuntat la functia de deputat ca va primi un nou mandat in fruntea institutiei.

"Eu aseara le-am spus colegilor ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi colegii mei au ridicat o problema umana, in sensul ca lui Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura pentru ASF, anul trecut, renuntand la functia de parlamentar, dandu-i-se asigurari pentru un nou mandat. Vom mai avea o discutie maine dimineata, dar intr-adevar e o situatie delicata", a declarat, luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Intrebat daca sustinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, el a indicat ca "aceasta este linia".

Dragnea a adaugat ca ii reproseaza lui Viorel Stefan faptul ca nu a fost hotarat "pe ce cale sa mearga in cariera" ...citeste mai departe despre "Desi parea ca Viorel Stefan va fi noul sef al ASF, PSD a decis sa il sustina pe Leonardo Badea. E o problema umana, zice Dragnea" pe Ziare.com

#Leonardo Badea sustinut PSD sef ASF, #Viorel Stefan candidat sef ASF , #Stiri Guvern