Desi CSM s-a opus, senatorii au decis ca primarii condamnati la inchisoare isi pot continua mandatul

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 20:06
939 citiri
Desi CSM s-a opus, senatorii au decis ca primarii condamnati la inchisoare isi pot continua mandatul
Foto: Arhiva Ziare.com

Alesii locali condamnati la inchisoare cu suspendare isi pot continua mandatul, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat luni. Prevederile legii nu se aplica in cazul in care primarii sunt condamnati pentru fapte de coruptie.

Senatorii au respins amendamentele sustinute de Consiliul Superior al Magistraturii, care recomanda continuarea mandatului doar daca nu este vorba de savarsirea unei infractiuni cu intentie, informeaza Profit.ro.

De asemenea, Senatul, for decizional, nu a fost de acord cu raportul cu amendamente propus plenului de comisiile juridica si de administratie. In favoarea propunerii legislative formulate in forma initiatorilor s-au pronuntat 85 de senatori, cinci s-au abtinut si patru au votat impotriva, arata Agerpres.

Proiectul a fost respins de Camera Deputatilor pe 23 septembrie.

Prin initiativa legislativa se modifica atat articolul 9, alin. 2, litera f) din Legea 393/2004, cat si a articolului 15, alin. 3, litera e) care, in reglementarea actuala, ...citeste mai departe despre "Desi CSM s-a opus, senatorii au decis ca primarii condamnati la inchisoare isi pot continua mandatul" pe Ziare.com

#primari inchisoare continuare mandat, #lege primari condamnati , #Stiri Guvern