Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatii si-au majorat bugetul anual cu 36%: Trei sferturi din bani merg la salarii

Deputatii si-au majorat bugetul anual cu 36%: Trei sferturi din bani merg la salarii
Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2018 a fost adoptat, luni, de Comisia de buget-finante, dar si, pe articole, de catre plenul Camerei. Bugetul este majorat cu 36% fata de anul trecut, trei sferturi dintre bani mergand la salarii.

Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2018 a fost dezbatut, initial, in Comisia de buget-finante, care l-a aprobat cu 11 voturi "pentru" si 2 voturi "impotriva".

Potrivit proiectului adoptat, bugetul Camerei Deputatilor pentru anul 2018 va fi in cuantum de 421.300.000 de lei, dintre care cheltuieli de personal vor fi in cuantum de 307.792.000 lei (73,05%), avandu-se in vedere implicatiile legii privind salarizarea personalului platit din fondurile publice.

In schimb, cheltuielile cu bunuri si servicii vor fi in cuantum de 54.616.000 lei.

Deputatul USR Claudiu Nasui a precizat, atat in Comisia de buget-finante, cat si in plen, la dezbaterea pe articole, ca bugetul Camerei pentru 2018 este mai mare cu peste 36% fata de anul in curs, cele mai mari majorari inregistrandu-se la chetuielile cu personalul, motiv pentru care USR va vota impotriva.

Proiectul de buget urmeaza sa fie supus votului final, in sesiunea de miercuri.

Citeste si:
Comisia Europeana, ingrijorata de ritmul de crestere a deficitului bugetar. Romania, penalizata pentru ca Guvernul nu a luat masuriJudetele care aduc cei mai putini bani din TVA la buget. Teleormanul e in frunte ...citeste mai departe despre "Deputatii si-au majorat bugetul anual cu 36%: Trei sferturi din bani merg la salarii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 572 ori
Citeste mai multe desprebuget Camera Deputatilor 2018