Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatii au decis ca "familia traditionala" e definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie

Deputatii au decis ca "familia traditionala" e definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie

Deputatii au decis, marti, ca familia traditionala este formata dintre un barbat si o femeie.

Au fost 232 voturi "pentru", 22 de voturi "impotriva" si 13 abtineri, anunta News.ro.

Astfel, propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei Romaniei din legea care defineste familia a fost adoptata de Camera Deputatilor, ea urmand sa ajunga apoi in Senat, camera decizionala.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolului 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei.

In actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere.

Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.

Citeste si:

"Familia traditionala", cartoful fierbinte din Parlament: Deputatii si senatorii inca nu s-au inteles cine si-o asuma

Initiativa cetateneasca privind "familia traditionala", adoptata pe articole dupa dezbateri aprinse

Cum vede PNL familia traditionala: Casatoria e intre un barbat si o femeie, dar familia nu se intemeiaza exclusiv pe casatorie

Noua amanare pentru "familia traditionala": Parlamentarii paseaza asumarea propunerii de modificare a Constitutiei

Patriarhul Daniel apara "familia traditionala": Darul lui Dumnezeu pentru umanitate e considerat invechit

Iohannis isi explica pozitia fata de familia traditionala: Toleranta nu inseamna sa fii tantalau ...citeste mai departe despre "Deputatii au decis ca "familia traditionala" e definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1187 ori