Deputat PSD: Nu ma intereseaza MCV. Parlamentul sa numeasca procurorii sefi, Inspectia Judiciara sa fie sub control parlamentar

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 16:35
865 citiri
Deputat PSD: Nu ma intereseaza MCV. Parlamentul sa numeasca procurorii sefi, Inspectia Judiciara sa fie sub control parlamentar
Foto: captura video Romania TV

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, joi, la Parlament, ca nu il intereseaza raportul MCV si ca el propune mai multe amendamente la Legile Justitiei, printre care procurorii sefi sa fie numiti de Parlament, iar Inspectia Judiciara sa treaca sub control parlamentar.

Declaratiile deputatului PSD, condamnat la inchisoare si devenit cunoscut dupa ce a declarat ca e gata sa treaga cu mitraliera in protestatari, au fost facute dupa ce, miercuri, a fost publicat cel mai recent raport MCV, critic la adresa Romaniei.

"Doua luni de zile, eu am facut un grup de lucru (...) cu (...) fosti judecatori foarte buni, fosti procurori de mare clasa si profesori universitari de drept. (...) Am facut niste modificari pe articolele care credem noi ca asa trebuie facute ca in tara asta nimeni sa nu mai sufere din cauza unor nedreptati. (...) Ati vazut ca exista aceasta discutie foarte mare cine sa numeasca procurorii, ba presedintele Romaniei, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justitiei, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo.

Atunci, solutia pe care au gasit-o oamenii astia, ca tot spunem ca Parlamentul asta este al poporului, este ca sa-i numeasca Parlamentul. Sa nu mai fie niciun fel de problema. In Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizati 50 de magistrati, procurori sau judecatori. Din astia 50 de magistrati audiati sa fie propusi Parlamentului cei mai buni si Parlamentul sa-i voteze. Eu cred ca e calea cea mai normala. Asa se intampla si in America si peste tot", a sustinut Radulescu.

Referindu-se la raspunderea magistratilor, el a precizat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a spus ca sustine propunerea sa, cea care vizeaza posibilitatea ca cetateanul sa se indrepte material si penal impotriva celui care l-a prejudiciat, procuror sau judecator, intr-o instanta judecatoreasca, nu impotriva statului.

"Inspectia Judiciara trebuie sa aiba statut independent, sa nu fie sub absolut nimeni si sa fie sub control parlamentar, pentru ca Parlamentul este exponentul poporului roman. Sub control parlamentar trebuie sa fie orice fel de institutie, inclusiv SRI-ul, pentru ca Parlamentul e poporul", a adaugat deputatul PSD.

Constitutia Romaniei prevede la art.1 ca "Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale".

In context, Radulescu a aratat ca nu il intereseaza raportul MCV, ci ...citeste mai departe despre "Deputat PSD: Nu ma intereseaza MCV. Parlamentul sa numeasca procurorii sefi, Inspectia Judiciara sa fie sub control parlamentar" pe Ziare.com

#Catalin Radulescu procurori control Parlament, #Catalin Radulescu inspectia judiciara Parlament , #Stiri Guvern