Desi au buget dublu fata de anul trecut, senatorii au terminat banii pentru deplasari. Tariceanu: Suntem in criza financiara

Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 10:15
764 citiri
Desi au buget dublu fata de anul trecut, senatorii au terminat banii pentru deplasari. Tariceanu: Suntem in criza financiara
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Senatului sustine ca daca va fi mentinut ritmul actual al deplasarilor externe, in octombrie, vor epuiza toate fondurile pentru vizitele oficiale in strainatate. Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca este o "criza financiara".

"Ni se cam termina banii. In ciuda acestui lucru, recunosc ca am esuat in a controla deplasarile si de a tine in frau aceste cheltuieli. Cert este faptul ca bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu fata de bugetul de anul trecut, de acum doi ani si aproape de doua ori si jumatate mai mare decat bugetul din 2016, in octombrie vom termina banii, vom cheltui toti banii pe anul acesta pe deplasari externe si aproape toti banii pe diurna", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR), in sedinta Biroului Permanent din 15 octombrie, potrivit stenogramei.

Senatorul UDMR a prezentat si o situatie a cheltuielilor privind deplasarile in strainatate la data de 15 octombrie.

"Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasari externe, fata de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani. In ciuda acestui fapt, banii, daca ritmul este mentinut de colegi si deplasarile nu se vor opri, se vor termina in octombrie (...) La diurna, probabil, putem sa facem o mica economie, dar la cheltuieli materiale luna asta, daca mai venim cu doua seturi de aprobari, mai mult ca sigur se vor termina banii", a mentionat Tanczos Barna.

In discutia privind executia bugetara a deplasarilor externe a intervenit si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Deci trebuie sa mai periem putin participarile la diferite reuniuni externe, da? Asta ar fi mesajul", i s-a adresat Tariceanu lui Tanczos.

In acest context, "UDMR-ul nu mai pleaca", a replicat senatorul Uniunii Democrate a Maghiarilor. "UDMR-ul nu mai pleaca, in semn de protest", a reactionat, in timpul sedintei, seful Senatului.

Senatorul PSD Gabriela Cretu a intervenit si a spus ca una din explicatii este faptul ca de la 1 iulie 2018 a inceput dimensiunea parlamentara a Presedintiei exercitata de Romania la Consiliul UE, si acest lucru presupune deplasari suplimentare in strainatate fata de ritmul normal.

"Exista un sistem, trebuie sa te duci la reuniuni ca sa preiei, daca nu te duci la reuniuni, nu poti prelua", a afirmat Cretu.

Tanczos Barna le-a propus senatorilor doua solutii.

"Una dintre solutii ar fi sa ne concentram pe reuniunile europene si sa reducem cat se poate de mult cheltuielile ...citeste mai departe despre "Desi au buget dublu fata de anul trecut, senatorii au terminat banii pentru deplasari. Tariceanu: Suntem in criza financiara" pe Ziare.com

#bani deplasari Senat, #Tariceanu bani deplasari Senat , #Stiri Guvern