Demisia ministrului Negrescu provoaca stupoare: Credibilitatea Romaniei e in pericol. Ne asteapta sase luni umilitoare

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 18:10
1103 citiri
Demisia ministrului Negrescu provoaca stupoare: Credibilitatea Romaniei e in pericol. Ne asteapta sase luni umilitoare
Foto: Facebook /Victor Negrescu

Demisia lui Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a luat prin surprindere pe toata lumea, el fiind unul dintre principalii responsabili de preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania, de la 1 ianuarie. Daca acest episod nu este gestionat rapid si bine, credibilitatea internationala a Romaniei e pusa in pericol, spun specialistii.

Informatia referitoare la demisia ministrului Negrescu a aparut sambata, pe surse, fiind confirmata evaziv de colegii din Executiv Rovana Plumb si Eugen Teodorovici. Victor Negrescu a transmis ulterior un comunicat in care a precizat ca nu discuta acest subiect decat in Guvern si la partid.

Citeste mai multe despre:Victor Negrescu, ministrul pentru Afaceri Europene, si-a dat demisia, dupa o discutie tensionata cu Dancila

Cu toate acestea, reactiile nu au intarziat sa apara. Fostul premier PSD Victor Ponta a comentat situatia spunand: "Se pare ca cineva chiar si-a propus sa ne scoata din Uniunea Europeana" si reamintind ca marti, 13 noiembrie, Parlamentul European voteaza o rezolutie critica la adresa Romaniei.

"Demisia lui Negrescu reprezinta o problema serioasa pentru Guvern", a scris pe Facebook si Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

"Daca nu este rapid si bine gestionata, va pune in pericol, o data in plus, credibilitatea internationala a Romaniei, rapindu-i sansa de a-si creste influenta internationala si importanta europeana si printr-o presedintie UE de succes.

Guvernul are nevoie de o solutie radicala, adica un om foarte competent, un tehnocrat (deci fara politruci), care sa conduca departamentul si trecerea lui in competenta MAE (...) Avem o sansa mare de a ne face tara si mai influenta dar o ratam prin mediocritate si incompetenta", a scris, printre altele, Iulian Fota pe Facebook.

"O presedintie compromisa inainte de a incepe. Ne asteapta 6 luni umilitoare"

Si Alin Mituta, fostul director de cabinet al premierului tehnocrat Dacian Ciolos si totodata cofondator al Miscarii Romania Impreuna (RO+), a subliniat gravitatea situatiei.

"A demisionat ministrul pentru Afaceri Europene cu doar 50 de zile inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE. E greu de imaginat un guvern mai incompetent, mai haotic si mai nepasator fata de Uniunea Europeana si fata de romani decat acesta", a comentat Alin Mituta.

In opinia sa, "aceasta presedintie este compromisa chiar inainte de a incepe. Ne asteapta probabil cele mai umilitoare ...citeste mai departe despre "Demisia ministrului Negrescu provoaca stupoare: Credibilitatea Romaniei e in pericol. Ne asteapta sase luni umilitoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Victor Negrescu, #Romania presedintia Consiliului UE , #Stiri Guvern