Decretei, fiti mandri de copiii vostri. Ne-au demonstrat ca sunt mai buni decat noi

Luni, 06 Februarie 2017, ora 10:56
4759 citiri
Decretei, fiti mandri de copiii vostri. Ne-au demonstrat ca sunt mai buni decat noi

Ca unul dintre cei peste 2 milioane de decretei, nascuti in perioada 1967-1972, asteptam sa vad cum arata prima generatie de dupa Revolutia din 1989. Pana de curand, nu puteam sa o definesc, sa o compar, sa o caracterizez. Acum stiu ca pentru toti cei nascuti dupa caderea regimului comunist exista o un nou inceput. Un viitor, in propria tara.

Ei au demonstrat zilele trecute ca exista. Ca vor sa traiasca altfel decat noi. Ca vor mai mult de la viata. Si asta nu e rau!

Nimeni si nimic nu putea sa produca un efect mai bun pentru Romania decat evenimentele din ultimile zile. "Ati reusit...ne-ati unit!", a fost cel mai frumos slogan din Piata Victoriei. In opinia mea, liderul PSD si guvernul sau de slugi a oferit cel mai frumos cadou romanilor, dupa 1989. Sansa de a arata ca o natiune. Dovada ca s-a nascut o generatie noua, de romani liberi. Generatia copiilor nostri. Generatia celor nascuti dupa 1990.

Marturisesc ca de mult nu am mai vazut atatia oameni frumosi laolalta. Grupuri masive de adolescenti, studenti, parinti tineri cu copii de diferite varste, toti veniti in Piata Victoriei cu un singur gand. Acela de a-si demonstra forta, prin libertatea de exprimare, in fata ticalosiei si a imposturii. Toate pomenile oferite de guvern au fost anihilate prin OUG 13, ulterior abrogata. Efectul s-a produs si orice nou cadou va fi privit cu suspiciune si teama. Toti cei care au crezut ca primesc ceva gratis, fara sa ofere altceva in schimb, au mai primit o lectie. Pomenile erau pentru cumpararea tacerii.

Eu cred ca Romania a renascut din propria cenusa, lasata la vatra in urma ultimelor alegeri parlamentare. Pana cand am vazut primii manifestanti in Piata Victoriei traiam cu sentimentul ca poporul roman s-a consolat. Ca demnitatea poporului roman a disparut. Ca mandria de a fi roman s-a stins odata cu pierderea alegerilor. Ca scarba de politicieni nu ii va mai urni din case. Ca am fost cuprinsi de amnezie si nepasare. Ca nu ne mai putem ridica. M-am inselat si ma bucur!

Rau mai mare decat isi poate face un om cu mana lui nu-i poate face nimeni. Liviu Dragnea a facut ca aceasta expresie sa fie un adevar pur. A vrut sa vada cat de jos a adus poporul roman, sa-l umileasca pana la capat, dar poporul s-a ridicat, spre surprinderea tuturor. S-a ridicat cu voce tare si a demonstrat ca Romania nu mai este "mamaliga din Carpati", ci este o tara care, prin noua generatie, isi merita locul in Uniunea Europeana si NATO.

Revolutia noii generatii ne-a demonstrat c ...citeste mai departe despre "Decretei, fiti mandri de copiii vostri. Ne-au demonstrat ca sunt mai buni decat noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste revolutie Bucuresti PSD ordonanta, #Dragnea mobilizare romani proteste , #Stiri Guvern