Declaratia exploziva privind desfiintarea pilonului II de pensii: Dragnea da vina pe jurnalisti si ironizeaza reactiile pietei

Joi, 29 Iunie 2017, ora 18:32
689 citiri
Declaratia exploziva privind desfiintarea pilonului II de pensii: Dragnea da vina pe jurnalisti si ironizeaza reactiile pietei
Foto: captura video Digi 24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a "corectat" pe ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, care a spus ca pilonul II de pensii se va desfiinta.

In plus, desi anuntul lui Ionut Misa a fost detaliat atunci cand a explicat cum se va desfiinta Pilonul II de Pensii si ce se va intampla cu banii colectati pana acum, Liviu Dragnea i-a invinovatit pe jurnalisti pentru ceea ce a catalogat drept o neintelegere.

" (Ionut Misa - n.red.) a inceput cu stangul, sper ca de acum incolo sa inceapa cu dreptul", a spus Dragnea, care le-a spus jurnalistilor ca Misa nu are "obisnuinta sa vorbeasca cu atat de multi oameni".

Dragnea a mentionat ca Misa va da mai multe detalii despre masurile fiscale din programul de guvernare "dupa ce iese din euforia acestei zile si o sa fie atent atunci cand primeste 10 intrebari deodata".

Totodata, presedintele PSD a subliniat ca "in programul de guvernare nu este prevazuta nationalizarea sau desfiintarea pilonului II de pensii"

"Nu se intampla, cel putin cat noi suntem la guvernare", a adaugat Liviu Dragnea.

Acesta a ironizat o jurnalista care a spus ca "a picat Bursa" dupa anuntul privind desfiintarea pilonului II de pensii: "Serios, a picat Bursa, domnisoara?".

De asemenea, jurnalistii au insistat ca Ionut Misa a detaliat anuntul facut si ca nu a fost vorba doar despre o intelegere gresita a intrebarii, insa atitudinea liderului PSD a fost de neclintit.

Amintim ca, joi, ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, a spus in cadrul audierii sale din Comisiile reunite de Buget-Finante din Parlament ca pilonul II de pensii se va desfiinta, iar contribuabilii vor avea posibilitatea sa migreze la Pilonul I sau III.

"Pilonul II de pensii se va desfiinta. Banii se vor intoarce la toti cei care au cotizat, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege daca banii lor vor fi administrati de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intentionam spre sfarsitul anului", a declarat Misa la iesirea de la audieri.

Ulterior, acesta a revenit asupra declaratiei si a spus si el ca pilonul II de pensii nu se desfiinteaza si ca a fost o eroare pentru care si-a cerut scuze.

Citeste mai multe reactii dupa anuntul facut de Misa:

Liviu Dragnea, intrebat despre desfiintarea pilonului II de pensii: "O prostie!"Romanii ies joi in strada, dupa anuntul PSD ca desfiinteaza Pilonul II de pensii: Nu va mai suport!Se desfiinteaza sau nu Pilonul II? Tudose il contra ...citeste mai departe despre "Declaratia exploziva privind desfiintarea pilonului II de pensii: Dragnea da vina pe jurnalisti si ironizeaza reactiile pietei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea desfiintare pilon II pensii, #Ionut Misa desfiintare pilon II pensii , #Stiri Guvern