Decizie legata de stationarea fortelor armate straine in Romania, luata de Senat

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 22:33
675 citiri
Decizie legata de stationarea fortelor armate straine in Romania, luata de Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat, miercuri, mai multe modificari la legea privind intrarea, stationarea sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, care prevad ca infiintarea unor comandamente straine pe teritoriul tarii noastre se poate face cu aprobarea Parlamentului sau in baza unor tratate.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei a fost adoptat miercuri in plen, Senatul fiind prima camera sesizata.

Astfel, la articolul 2 a fost introdusa litera i, care stabileste faptul ca "prepozitionarea inseamna dispunerea produselor militare, echipamentelor si materialelor din inzestrarea fortelor armate straine si, dupa caz, prezenta personalului de deservire in facilitati apartinand autoritatilor publice, in scopul pregatirii si/sau desfasurarii unor actiuni".

Senatorii au aprobat modificarea articolului 3 din Legea 291/2007 privind ...citeste mai departe despre "Decizie legata de stationarea fortelor armate straine in Romania, luata de Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#forte armate straine Romania, #armate straina Senat , #Stiri Guvern