De ce vrem un print strain?

Luni, 16 Mai 2016, ora 09:47
814 citiri
De ce vrem un print strain?

In ultima vreme, a sporit numarul vocilor ce aduc in dezbaterea publica modele politice externe. Unele dintre propuneri sunt cel putin surprinzatoare.

Monica Macovei, de pilda, a cerut ca alegerile din Bucuresti sa fie amanate si, ca sa convinga audienta, a oferit drept exemplu Georgia. Aici scrutinul s-ar fi reprogramat "in vreo doua judete". Nu-i clar ce voia liderul M10, intrucat alegerile locale gruzine au fost amanate si-n 2001, si-n 2014, dar pe intreg teritoriul tarii, nu intr-o parte a acestuia.

Ioan Iovescu, senator UNPR, are o alta busola politica: Suedia. A preluat de-acolo ideea ca ziua de lucru sa aiba doar sase ore. Admiratia sa fata de nordici pare sa fie atat de coplesitoare incat exprimarea ei in romana a fost mult nesocotita: "Cei care lucreaza in fabrici pe banda, nu este usor ca opt ore sa tragi".

Bogdan Diaconu, deputat PRU, s-a indragostit, in schimb, de Germania, dar numai pentru a cere imitarea protestelor anti-imigranti, puse, zice el, sub lozinca ...citeste mai departe despre "De ce vrem un print strain?" pe Ziare.com

#presedinte rege Romania, #monarhie Romania , #Stiri Guvern